Sponsors

Ja daar sta je dan na ruim 20 jaar

10 mei 2022 20:45


Ja daar sta je dan na ruim 20 jaar op een mooie zondagochtend weer op het veld. Trainingspakje aan voetbalschoentjes aan. Benieuwd wie er nog meer zijn en of ik nog wel fit genoeg ben om dit te doen. Zal toch zo'n vaart niet lopen toch..... Zo begon ik aan mijn come-back op het mooie kunstgrasveldje of te wel de St Juste Arena op Sportpark de Holten,

Na eerst een gezamenlijk kopje koffie en de instructies van  de opperhoofden Piet van Til en Rob Assink begonnen we aan de try-out van Walking Football. Met een groep van 12 mannen werd er gestart met de eerste sessie onder de bezielende leiding van Top trainer Gerard van der Ploeg. Eerst de warming up. 4 rondjes om een vierkant met "de ladder" als uitdaging. Vervolgens een rondootje 2 tegen 4. Lekker het balletje laten gaan. Daarna passen en trappen. En dan het belangrijkste van de training de partij. Zes tegen zes op kleine goaltjes. De spelregels van Walking Football wijken nogal af van de spelregels van het gewone voetbal. Alles moet in wandeltempo uitgevoerd worden en duels moeten worden vermeden en..... de bal moet over de grond gespeeld worden.

De eerste ervaringen zijn positief de spelers zijn van allerlei niveau. De meesten hebben in het verleden wel eens een balletje getrapt. Maar er zijn er ook bij die helemaal geen ervaring hebben in het trappen van de bal. Laat dat nu juist de bedoeling zijn. Het gaat erom dat de wat oudere garde zeg 60+  laagdrempelig kan bewegen. Daarnaast speelt het sociale aspect een grote rol. Natuurlijk moeten we aan elkaar wennen maar als je ziet dat we na een aantal weken al een hele gezellige derde helft hebben zegt dat genoeg.

Inmiddels hebben we ons eerste toernooitje, als Kick Off, tegen Vev '67/Leek achter de rug en dan merk je dat we nog wel wat te leren hebben. We zijn te fanatiek en rennen toch nog te veel. Dus dat was een leerzame ochtend. Nadat we Henk Hartkamp (oud trainer van SV Marum) als ambassadeur van Walking Football SV Marum hadden benoemd werd er na afloop van het toernooi gezellig nagepraat onder het genot van hapje en een drankje. 

De groep is momenteel 18 man. Op zich een heel mooi resultaat. Maar we willen graag een aantal mannen of vrouwen toevoegen aan onze groep. Deelname is vrijblijvend en zonder verpichtingen. Je hoeft geen voetbalervaring mee te brengen je gezelligheid is voldoende. Het tijdstip is op zondag ochtend tussen 10 uur beginnend met koffie en half 12. De duur van de training is ongeveer een uur. De begeleiding is in zeer goede handen van de aardigste trainers binnen SV Marum Gerard van der Ploeg en Erik Peter van der Veen

Mocht je nu denken dat is echt iets voor mij dan kun je informatie inwinnen bij: Piet van Til (06-58959873) e-mail: wf@svmarum.nl of kijk op de website van svmarum.nl.

Tot ziens 

Roelof de Wal

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!