19 maart 2016 14:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Op deze waterkoude zaterdag en op een groengeel hoofdveld mochten we vandaag aantreden tegen een vorige keer zeer vervelende tegenstander Zuidhorn 3. Daar waar we in de heenwedstrijd een “leuke” scheidsrechter troffen hadden we deze keer speciaal een “hele leuke” arbiter voor de tegenstander in petto. Hierover later meer.

Vandaag een niet geheel uitgebalanceerde selectie. Onze aanvallers van der Vlugt en Hattu waren vandaag niet inzetbaar. Daarom een ander gerenommeerd duo in de voorste linie, ik verwijs u graag naar de opstelling. Voor de rest iedereen fit en gretig om het welbekende appeltje te gaan schillen.

Eveneens vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen voor Jorn voordat hij aanstalten gaat maken om zijn “Tour of Duty” in Vietnam en omstreken te gaan maken. We gaan hem zeker missen de resterende wedstrijden.

De speciale verrassing voor wat betreft de leiding over de match is niemand minder dan Theo Beyert himself. Ik kreeg de indruk dat laatstgenoemde had geïnformeerd naar de scheidsrechter in de heenwedstrijd. Na de wedstrijd mompelde hij iets van een koekje van eigen deeg of iets dergelijks. Snap niet wat hij bedoelde!

Enfin, met een reporter en fotograaf (1 persoon) langs de kant trappen we weer af op een koud Marumnello. De eerste 10 minuten geen noemenswaardige gebeurtenissen op het veld dus mooi tijd om foto’s te schieten (wordt veel photoshoppen).
Minuut 12 en een serieuze uitbraak van Zuidhorn over onze rechterflank. De linker aanvaller van Zuidhorn produceert een panklare bal maar op miraculeuze wijze weet bij de tweede paal de aanvaller van Zuidhorn de bal in de handen van Klaas te plaatsen. Navraag bij onze sluitpost leert dat deze al van plan was om de bal uit ons net te vissen. Zwijnen heet dat of misschien wel iets van een engeltje op de lat?
Niet te lang over nadenken in ieder geval. Dat doen we dan ook niet. 5 Minuten later een vrije trap vanaf onze rechterflank op de helft van de tegenstander. Floris wordt gevonden en kopt de bal in de voeten van Gert die de bal netjes controleert, overzicht behoudt en teruglegt op Jorn. Zijn schot wordt getoucheerd door een verdediger van Zuidhorn waardoor de keeper op het verkeerde been wordt gebracht en de bal in de andere hoek netjes over de lijn rolt!. 1-0 en daar mag bij aangetekend worden dat we dergelijke doelpunten ook wel eens op een dergelijke manier tegen hebben gekregen.
Ik kan het niet laten. Minuut 24 een doorbraakje van Smid op de 16 van Zuidhorn. Met rechts is het al lastig maar met links produceert hij een nog mooiere bal waarna hij zelf de handen voor de ogen slaat en de eerste wissel al wordt aangekondigd. Hij mag toch door.

32e minuut maar de jongste van de drie. Een ongeoorloofde actie op Martijn resulteert in een resoluut gegeven penalty die onberispelijk wordt binnen geschoten door Erwin en ons een comfortabele 2-0 voorsprong bezorgd. Eigenlijk zijn we zeer effectief. 2 kansen/mogelijkheden en allebei raak. We hebben zeker overwicht in de eerste helft dus mag de voorsprong terecht genoemd worden.

Rust en even opwarmen in onze warme box. Anco wordt gewisseld (zelf aangeboden) voor Jacco. Arnold houden we nog even achter de hand want die doet het zeer goed op de zijlijn. Daarvoor verwijs ik u graag naar het fotoverslag.

Zuidhorn wil wat aan de achterstand gaan doen en zet van het begin van de tweede helft serieus druk op onze defensie. Dat houdt zeker 15 minuten aan waarna we met een messcherpe counter in de persoon van Jorn (alweer over de middenlijn?) over rechts de bal bij Jacco krijgen. Een 85% kans wordt echter gekeerd door de keeper. Mooie uitbraak mag ik wel zeggen. Zuidhorn zet door maar moet 5 minuten later wederom vissen. Een vrije trap van Erwin wordt op waarde geschat door Cappelo en kundig bij de tweede paal binnen geknikt voor de 3-0.

Tijdens de aanhoudende druk van Zuidhorn heeft Klaas makkelijk te pakken ballen gekregen. In de 67e minuut wordt het serieus maar door goed uitkomen neutraliseert Klaas de uitbraak van Zuidhorn. In de 75e minuut een diepe bal van Floris die de penetrerende Arnold keurig oppikt. 1 op 1 met de keeper moet deze zijn meerdere herkennen maar de rebound pakt hij wel en legt deze op de links vrijstaande Jacco voor het slot op de wedstrijd en de daarmee gepaard gaande 4-0. Binnen ons team noemen we dat een inpisser, wellicht dat het op zijn plaats is om hier te zeggen dat je gewoon op de goede plek staat? Ik laat het aan de lezer.

Helaas kunnen we de eretreffer voor Zuidhorn niet voorkomen na een rommelige situatie voor de goal en noteren we de 4-1 in de 80e minuut. Toch is het slot akkoord voor Marum. Arnold ziet de diepgaande Erwin en bediend deze waaruit een vrije doortocht volgt richting vijandelijk gebied. Deze wordt bekroond door een lekkere stift en de 5-1. Dat Erwin naar Messi verwees ging met toch een stap te ver want de uitvoering was toch wel ietsje minder. Dat hij heel mooi was dat wil ik nog wel beamen.

In tegenstelling tot de uitwedstrijd was dit een zeer sportieve wedstrijd onder ook een zeer kundige leiding. Aan de kant staand zie je toch meer en heb ik heel erg genoten van ons middenveld. Gert die de meest gevaarlijke man van Zuidhorn kant op gedoseerde wijze liet zien wie de baas was vandaag. Een Afram die ook heel erg balvast was vandaag. En onze kanthalven die maar bleven gaan en de jonkies lieten zien hoe je moet bikkelen. De verdediging stond ook als een huis, puur op ervaring erkennen dat je directe tegenstander sneller is en e.e.a. slim oplossen door je goed op te stellen. Aanval dikke prima. Het meest heb ik genoten van de man die in het hele stuk niet voorkomt. Dat is Mark Pomper, vanaf minuut 1 noest werkend en een schaduw voor de directe tegenstander. Volgende week vrij vanwege het paasweekend. 2 april naar Roden voor ONR 3. Bij winst slaan we een gaat, bij verlies zakken we een plek. Een 6 punten duel dus. We gaan het zien.

De Zwarte Parel

MVP : Mark Pomper, geen duel verloren, onverzettelijk en voorbeeld van vanmiddag.

Scoreverloop :

17’ 1-0 Jorn (Gert Heuker)
32’ 2-0 Erwin Bandringa (penalty)
65’ 3-0 Floris Appelo (Erwin Bandringa)
75’ 4-0 Jacco Strik (Arnold Boekema)
80’ 4-1 Zuidhorn
85’ 5-1 Erwin Bandringa (Arnold Boekema)