Accommodatie

Onbekend

09-04-2016

Marum 4 – Helpman 2

Jaja, u leest het goed. Een vreemdelingenlegioen vandaag! Met maar liefst 5 afwezigen konden de heren er goed voor gaan zitten om de wedstrijd toch door te kunnen laten gaan tegen Helpman 2.

Jacco, Arnold en Anco zaten in Madrid voor de wedstrijd Real Madrid – Eibar (lees bierdrinken), Erwin zat in Groningen voor een of andere bier evenement en Aalt was de enige met een legitieme reden om af te zeggen, blessure.

Dat gezegd hebbende werden ze vervangen door good old Johan Rudolphus (deed het met twee vingers in de neus), nog een good old Johan Mulder (al een half jaar niet gekeept), Hans Wils, Stefan de Vries en Ronald Drent (allen een wedstrijd in de benen). Kortom een vreemdelingen legioen.

Allereerst maar eens naar de opstelling.

Johan

Mark                            Johan                               Floris                  Klaas
(Stefan)

Gert
                                                          (Hans)

Ronald                                                                                   Martijn

Afram

Marius                                  Auke

Onder leiding van de wederom uitstekend fluitende Theo Beyert mochten wij de eerste aftrap doen, en het zal zeker niet de laatste blijken te zijn deze middag.

De uitwedstrijd eindigde vorig jaar in 0-1 voor onze ploeg. Weliswaar een gestolen overwinning daar wij wel drie bussen voor het doel hadden geparkeerd en dan ook nog winnen door een eigen doelpunt. Destijds waren wij gebrand omdat Helpman toen op plaats 1 stond. Het waren destijds hele zoete puntjes. Maar we waren bang door onze vreemdelingenlegioen dat het vandaag wel eens anders kon worden. Echter Helpman bleek met zijn selectie van 22 man een geheel andere ploeg te hebben.

Volgens mij kunnen we spreken van een rare eerste helft. Kansjes voor beide kanten. Onze verdediging stond goed en hoefde maar 1 echte mogelijkheid toe te staan maar deze werd keurig geneutraliseerd door Johan Mulder. Helpman kwam er door hun snelle voorwaartsen af en toe gevaarlijk uit maar wisten deze mogelijkheden geen goed vervolg te geven wat resulteerde in ongevaarlijke afstandsschoten.

Wat konden wij daar in de eerste helft tegenoverstellen? Nou iets meer dan Helpman maar nou ook niet heel veel meer. Een kopbal van Auke op de paal was ons sterkste wapenfeit naast een verloren  1 op  1 duel tussen Auke en de keeper na een sterke pass van Floris. Oh ja nog een vrije bal van Marius die over werd geschoten. Nog wel een hoogtepuntje voor Theo Beyert, na een flinke discussie met de nummer 9 werd deze tot na de rust naar de kant gestuurd wegens commentaar op de leiding. Dat was in de heenwedstrijd met deze kerel ook al gebeurd. We konden de man meer situatie echter niet omzetten in een doelpunt. Het was een middenveld wedstrijd waarin beide ploegen niet wisten te scoren. Dus….. 0-0 en aan de thee.

Gert ging ons verlaten na goed gestreden te hebben. Voor hem in de plaats kwam Hans Wils (inmiddels ook al good old). Mark werd vervangen door Stefan. Verder geen toevoegingen of een peptalk. Rust was ook echt rust dit keer!!!!

En wat bleek in de tweede helft, de wedstrijd zou ontbrandden deze keer.

Goed 5 minuten na het tweede start signaal was het Auke die zich dwars door de defensie van Helpman worstelde al was het Suarez himself. Een gestrekt been bracht de bal langs de keeper en zorgde voor de 1-0. De assist op Auke was mij even ontgaan. Lang konden we er niet van genieten. De ingevallen rechtsvoor van Helpman profiteerde van een misverstand tussen Floris en Johan Mulder waarna deze zeer gedegen afrondde voor de 1-1 binnen de minuut.

We gaan verder naar ons volgende doeltreffende wapenfeit. Een voorzet van naar ik meen Stefan richting Marius werd door een verdediger onderschept, echter met de bovenkant van de arm wat resulteerde in een penalty die deze keer werd opgeëist door Afram Elias. En wat niemand verwachtte was een loepzuiver genomen penalty in het zijnet, dan wel aan de goede kant. Scherper kunnen we ze niet nemen en Aframs eerste doelpunt die voor ons eveneens de 2-1 betekende.

Dit keer konden we iets langer genieten van de voorsprong, namelijk iets van 5 minuten want toen stond het alweer gelijk, 2-2. Wederom de rechtsvoor die onze defensie te snel af was. En als domper kregen we ook nog de 2-3 te verwerken. De drie mogelijkheden die we Helpman boden werden ook allemaal verzilverd. Goede score maar helaas niet voor ons. Vorige week hadden we een negatieve apotheose, dit keer zou het een positieve worden.

Die ga ik u nu zo goed mogelijk proberen te beschrijven. Na een hele goede en stijlvolle redding van Johan die hiermee een zekere lijkende 2-4 en het slot op de wedstrijd zou hebben betekend toonden wij onze mentale veerkracht. In minuut 85 werd een rare bal van Auke vol met twee handen aangeraakt door Helpman in het 16 meter gebied. Theo kon niet veel anders dan wederom een penalty te geven. Dit keer stond er ander op, het was Hans Wils die dit keer de bal opeiste om nog een punt te redden. Hij deed dat zeer adequaat en tekende de 3-3 aan.

Met de 3-3 had ik zelf wel vrede gehad gezien het wedstrijdbeeld, al hadden wij een behoorlijk evenwicht de tweede helft. Daar dacht onze linkerzijde anders over. Het tandem Smid en Tjalsma spreek ik dan over. Laatstgenoemde stuurde Martijn diep, en ik spreek dan over de 89e minuut. Met een afgemeten voorzet wist Martijn Auke te bereiken op de rand van de 16. Met een afgemeten volley zag de verstijfde keeper de bal in zijn doel verdwijnen en konden we drie zeer zoete puntjes bijschrijven. Soms mag je een beetje zwijnen.

Door de overwinning zijn we Helpman tot op een punt genaderd. Met nog vier wedstrijden te gaan zouden we als alles in ons voordeel zou verlopen nog weleens derde kunnen worden dit seizoen. Echter hebben we nog aardige duels te goed. De eerstvolgende competitie mogen we aantreden teken de koploper van dit moment VVK (uit 0-0). Wellicht kunnen we die nog pootje lichten. We kunnen nog van invloed zijn op het kampioenschap door de nummer twee ook nog eens te verslaan op 14 mei, dat zal dan in het hol van de leeuw zijn van Lycurgus. We gaan het zien, eerst de 3 punten vieren.

De Zwarte Parel

MVP  : Stefan, had al een wedstrijd gespeeld. Kwam in de 2e helft in het veld met een enorme drive vanaf rechtsback. Won ook bijna al zijn duels en was aanstekelijk voor de rest om naar voren te rennen.

Scoreverloop :

50’ 1-0 Auke van der Vlugt (assist niet opgeëist)

51’ 1-1 Helpman

60’ 2-1 Afram Elias (penalty)

65’ 2-2 Helpman

70’ 2-3 Helpman

85’ 3-3 Hans Wils (penalty)

89’ 4-3 Auke van der Vlugt (Martijn Smid)