Accommodatie

Onbekend

De Pelikanen 1 - Marum 1

Klasse: Zaterdag 3C

Deze wedstrijd was in verband met de viering van een jubileum van de thuisploeg naar voren gehaald en verplaatst naar woensdag 14 september en werd dus gespeeld onder tropische omstandigheden.
Zou Marum de koppositie weten te behouden?

Dat leek er in het begin in zijn geheel niet op. Marum leek nog niet goed bij de les en na laks ingrijpen in de defensie lag de 1 - 0 er al in en moest Marum direct in de achtervolging. Deze keer deed Marum dit met Martijn Kuiper en Marc Oldewarris in de basis en beide spelers grepen deze kans. Na 9 minuten sneed Martijn Kuiper sneed op rechts naar binnen en liet "even" zijn specialiteit zien. Een snoeihardschot van een meter of 20 was onhoudbaar voor de keeper en was de stand alweer 1-1.
Een razendsnelle loopactie in minuut 28, van Boezerooy, waarbij niemand van de tegenstander hem wist bij te houden, laat staan te tackelen, of aan zijn shirt te trekken, werd gevolgd door een fraaie voorzet van rechts, mooi laag ingebracht. Jorrit Jonkman stond vervolgens op de juiste plaats en wist het leder het benodigde tikje te geven, stand 1-2. Een aanval uit het boekje, zo waren de kenners het er over eens.
Met deze stand gingen we de rust in.

Tweede helft.

Was Marum in de eerste helft de bovenliggende partij, in de tweede helft was dit toch echt De Pelikanen. Marum was slordig aan de bal en met name Jordy Swieringa die afgelopen zaterdag nog een van de betere spelers was, had nu moeite om zich staande te houden. Was dit te wijten aan de warmte wellicht? De Appingedammers speelden wat makkelijker dan in de eerste helft en dit leverde ook wat mogelijkheden op, zonder dat er gesproken kon worden van echte kansen. Met name de nr. 10 van de "dammers" voelde zich als een vis in het water, wat nooit verkeerd is natuurlijk met nog steeds 26 graden op de thermometer. Marum wist zich te herpakken en een schot op doel werd door een verdediger van de Oost-Groningers met de elleboog gekeerd, wat resulteerde in een penalty en een rode kaart. Daan Assink nam de strafschop onberispelijk 1-3 en het verzet van de tegenstander was gebroken. Dit resulteerde nog in de 1-4 door Marc Oldewarris die de hatelijke nul achter zijn naam weg wist te poetsen. Hierna kreeg Marum meer ruimte en dit restulteerde nog in een aantal kansen. Bij 1-4 floot de arbiter af en kon Marum tevreden het veld afstappen.

24 september 14.30 Marum 1 - HFC '15, er zijn nog kaarten…………………..