Bulthuis, J.G.

Accommodatie

Onbekend

Glimmen - Marum
Wat zou deze middag gaan brengen? Gezien het spelbeeld van de vorige wedstrijden is niet te zeggen dat de drie punten wel even worden meegenomen. Marum is een hardwerkende ploeg, aan de inzet ligt het niet, maar waarom komt het er(nog) niet uit? Is het scorend vermogen wel voldoende? Staan de juiste spelers wel op de juiste plaats? Allemaal vragen waar we misschien vanmiddag wel antwoord op krijgen.
Tom Boezerooij was weer terug van een blessure en was in de openingsfase de absolute hoofdrolspeler.Keer op keer sneed hij door de defensie van Glimmen en viel niet af te stoppen, dus volgde het traditionele hang- en trekwerk en vliegende tackles van voor en van achteren. Effectief was het allemaal niet te noemen, de voorzetten kwamen niet op de gewenste plaats, of achter de speler, of men stond niet scherp genoeg. Het had echter na 12 minuten zomaar 0 - 3 kunnen, nee moeten zijn. Een oude voetbalwijsheid zegt: als hij dan niet aan de ene kant valt dan………….juist, valt hij aan de andere kant. Jeroen Boekema verwerkt de bal ongelukkig. In plaats voor zekerheid te kiezen, wordt de bal niet goed verwerkt. Deze komt bij Latu terecht en als die ook nog begint te kappen en te draaien, gaat het mis. Glimmen weet de bal af te pakken en vanuit een moeilijk hoek wordt de bal snoeihard in het dak van het doel geschoten. Keeper Beimers kan deze bal nooit gezien hebben, laat staan tegenhouden. Vervolgens pakt Marum de draad weer op. De ene aanval na de andere rolt op het doel van Glimmen af en in de 32ste minuuut kan de scheidsrechter, na een overtreding op Marc Oldewarris, niets anders doen dan fluiten voor een strafschop. Daan Assink is wederom hiervoor de aangewezen man en schiet onberispelijk in: 1 - 1, in de 32ste minuut. Gaan we in ieder geval lekker de rust in denk je dan. Maar dan breekt de 41ste minuut aan. Voorzet van Glimmen, er wordt door Marum niet strak genoeg verdedigd en met een slimme kopbal in het hoekje wordt de ruststand op 2 - 1 gebracht. Het had ook zomaar nog 3 -1 kunnen staan, echter de Glimmenspeler mikte de bal in de laatste minuut voor rust langs de verkeerde kant van de paal. Toch wel wat een anti-climax.
In de pauze had de vijfde colonne volop gespreksstof. Niemand was nog echt gerust op een goede afloop en dan hebben we het met name over de Marum aanhang.
Vrij snel na de rust moet Glimmen met 10 man verder, dit na 2 x geel voor de tegenstander van Tom Boezerooy. We gingen er nog een keer recht voor zitten. Na een kwartier wisselde Marum 2 x,: Kuipers voor Dennis Swieringa en Haye van der Molen voor Marc Oldewarris. Marum bleef het tempo hoog houden maar kwam niet verder dan wat speldeprikken. In de 76ste minuut produceerde invaller Haye van der Molen een schot wat op een voorzet leek(of andersom) Iedereen keek al naar de keeper die de bal zou oppakken, echter Frank Terpstra dacht daar anders over, mooi voor zijn man komend tikte hij voortreffelijk in: 2 - 2, een punt was gered, of waren er 2 verloren? Glimmen kreeg nog een grote kans en er werd nog een keer een aanslag gepleegd op de benen van Boezerooy, waarbij er geen enkele intentie was om de bal te spelen. Onbegrijpelijk dat de scheidsrechter hiervoor slechts een gele kaart gaf. Eindstand 2 - 2.

Volgende week op sportpark "de Holten"; Marum -Appingedam, aanvang 14.30 uur, er zijn nog kaarten………………..