Groenewegen, R.

Accommodatie

Onbekend

Noordwolde - Marum, Eindstand 1 - 4.

De laatste wedstrijd van dit jaar alweer en deze werd gespeeld op het Noord Groninger platteland. Daar waar de weerelementen vrij spel hebben en het raar kan spoken. Het weer viel mee, 10 graden, dus goed te doen, wel probeerden de "witte wieven"  het veld in bezit te krijgen, maar dit lukte gelukkig niet. Wel werd het al aardig donker tegen het einde van de wedstrijd, maar goed dat het de laatste is en de winterslaap een aanvang kan gaan nemen.

De krijgstocht van de mannen van Jan Mulder gaat overminderd door en de kwaliteit van het gebodene was ook deze keer bovengemiddeld. De nummer 2, Noordwolde, speelde tegen de nummer 3,  Marum, maar dat verschil zag je in de wedstrijd niet terug. Het was Marum dat de lakens uitdeelde en zijn tegenstander degradeerde tot een speelbal. Een speelbal waar het mee deed wat het wilde. In de vierde minuut bleef "Boez" goed doorgaan op de bal en wist deze te blokken, waarna hij een vrije doortocht had naar de keeper. Deze wist niets anders te verzinnen dan de Marum spits aan te tikken. Daan Assink ontfermde zich over de bal en schoot de penalty onberispelijk in; 0 - 1. Een aanval later zette Tom Boezerooy de bal fraai voor, maar was er geen Marumer in de buurt om hier iets zinnigs mee te kunnen doen. Ook Marc Oldewarris kopte net onder een bal door,dit na wederom een fraaie voorzet, deze keer gegeven door Martijn Kuiper. In de 30ste minuut was Tom Boezerooy er weer doorheen en kwam vanuit een moeilijke hoek op het vijandelijk doel af. Marc Oldewarris, goed meegelopen overigens, liep tegen een elleboog op en had even een minuut nodig om weer bij te komen. Hierdoor moest Tom de bal wel zelf schieten. Het zijnet werd het einddoel. De Noordwolder keeper schreeuwde, schold en vloekte de gehele middag zijn manschappen bij elkaar, echter het was en bleef als los zand aan elkaar hangen. In de 35ste  minuut mocht Daan Assink een vrije bal nemen, onderweg raakte de bal nog een hoofd en wist Marc Oldewarris de bal nog met zijn dikke teen te beroeren. "In mijn beleving had mijn aanraking geen invloed op de bal en hij kan dan ook volledig op naam van Daan Assink geschreven worden", aldus de sympathieke inwoner van Jonkersvaart. Hij was trouwens weer nadrukkelijk aanwezig en weet steeds meer zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Het lijkt of hij de deken van bescheidenheid ver van zich geworpen heeft en daar kan Marum dit seizoen nog wel eens veel plezier aan beleven. Een paar minuten later had hij de 0 - 3 moeten maken, echter een iets te statische houding bracht hem in onmogelijke positie. Met een veilige 0 - 2 dus de rust in. Het kon minder, om met de Noordgroningers te spreken.

In de derde minuut liet Martijn Kuiper een technisch hoogstandje zien, dit in de vorm van een fraaie bal aanname. De vervolgpass werd minder goed begrepen, waardoor het geheel in schoonheid stierf. Marum zette de lijn van de eerste helft door en drukte Noordwolde weer in de verdediging. Het was echter Noordwolde dat van een halve kans een doelpunt wist te maken. De bal die onderweg ook nog eens van richting werd veranderd, liet de keeper kansloos. 1-2 en zowaar Noordwolde weer terug in de wedstrijd. De volgende aanval over 4 schijven leverde een schietkans voor de thuisploeg op, de bal werd echter hoog over gejast. Dit had ook zomaar de 2-2 kunnen betekenen en de bezoekers draaiden daarom de duimschroeven verder aan. Noordwolde trok hierbij meerdere malen aan de noodrem en wederom mocht veldmaarschalk Daan Assink een vrije bal nemen. Op werkelijk sublieme wijze vloog de bal langs de keeper; 1 - 3 voor Marum en het derde doelpunt van Assink deze middag. "Nu is de wedstrijd wel gespeeld", zo wist supporter Jaring van der Zee analyserend op te merken. Overigens waren de supporters van Marum ook deze middag weer duidelijk in de meerderheid. Mooi om te zien en te hebben, zo'n trouwe supportersschare. In minuut 17 kwam "Boez"weer aan de beurt. Tot 2 maal toe wist hij met een sliding de bal te veroveren en ging alleen op de keeper af, die uitstekend wist te redden. Boezerooy werd gewisseld voor  Jonkman en Caneiro voor Elias. Nog een aantal 100 % kansen waren niet besteed aan de Marum voorwaardsen. Zowel Kuiper, Jonkman en Oldewarris hadden het vizier niet op scherp staan en het was wachten tot de 25ste minuut toen Marum de 1 - 4 aantekende, dit door een counter volgens het boekje af te maken. Marc Oldewarris was hierbij de doelpuntenmaker.  Hierna kreeg Marum meer ruimte, maar verder dan een buitenspeldoelpunt wisten ze niet te komen.

Loppersum wist de uitwedstrijd tegen Helpman niet winnend af te sluiten. Hierdoor staan de Marumers tweede en 7 punten achter op de lijstaanvoerder. In de tweede periode staat Marum inmiddels 6 punten voor op de nummer 2, kortom voldoende perspectieven om er een mooie tweede seizoenshelft van te maken. De Marum-krijgers zijn er klaar voor.

28 januari, ijs en weder dienende, zal de volgende (thuis)wedstrijd worden gespeeld, tegenstander is Veenhuizen, aanvang  14.30 uur, er zijn nog kaarten…………………