Marum 4, Opstarten! - sv Marum

Sponsors

Marum 4, Opstarten!

Marum 4

2 - 0

ODV 4

47'
nummer 7
47'
nummer 7
Auke vd Vlugt (kopbal)
70'

Competitie

Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 3 37

Datum

2 september 2023 14:30

Scheidsrechter

L. Vogelzang

Accommodatie

Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B
9363EH
MARUM
tel. 0594-642163

Zo we zijn er weer, niet alleen om op de starten met de wedstrijd van vandaag maar ook zijn we weer terug met de verslagen van Marum 4. Het opstarten is eigenlijk niet nodig want de liefhebbers van dit team trainen het hele jaar door. Het liefst op gras en als het moet op kunstgras (JAKKIEBA) en als dat ook niet kan dan maar in de zaal.

Het opstarten van de verslagen is na 5 seizoenen weer opgepakt door ondergetekende. Helaas zit een rentree op het veld er al een hele tijd niet in, maar als dat niet kan dan maar aan de slag met de pen. Vooralsnog weiger ik de schoenen aan de wilgen te hangen, wellicht tegen beter weten in?

Het spelletje maar vooral het team is in deze de factor die mij aan dit team verbonden houdt. Het woord saamhorigheid past daar het beste bij. Dat kun je eigenlijk al wel afleiden uit de leden die aan onze app-groep JO-58 verbonden willen blijven. Meer dan 50% is eigenlijk al enige tijd niet meer actief op het groene doch heilige gras van onze club.

Een ander feit is dat jongens die jaren geleden onze gelederen versterkten ook weer terugkomen bij ons team. Na bijvoorbeeld te zijn verhuisd door studie of werk elders, komen ze terug naar Marum sluiten gewoon weer aan bij Marum 4. En dat is een mooi gegeven. Jongens als Rinze en Erik die we weer hebben mogen verwelkomen en het niet kunnen nalaten om lekker tegen een bal te trappen met een stel ouwe kerels.

Ook mogen we de geheel nieuwe mensen niet vergeten die ons team versterken. Dan hebben we het over nieuwkomers die hier voor het eerst zijn komen wonen om wat voor reden dan ook.

Bijna allemaal mannen die door de week vader zijn maar een dag in de week willen denken dat ze nog net zo hard kunnen lopen als toen ze achttien jaar waren. Sjabam!!!! Wakker worden, het betreft hier geen Champions league of zo! Die winnen we alleen op het onderdeel voetbalhumor, want daar zijn we heel goed in. Helaas moet je dan wel lid worden om de kleedkamer of kantinehumor te mogen ondergaan. De uitnodiging staat, want vers bloed kunnen we altijd wel gebruiken.

 

Ok, tot zover de inleiding van Marum 4. We beginnen maar even met de opstelling.

Wissels : Mark, Mohammad, Niels en Damian

 

                                                     Jasper    

Gert                                             Floris                                        Klaas
(Mark)                      

                                                     Jacco

                                                                                                                           

Erik                                              Rinze                                        Erwin
                                                                                                       (Niels)

                                                     Afram

             Auke                                                                           Roel

                                                                                                  (Mohammad)

Vandaag betreft het een bekerwedstrijd tegen ODV 4 uit Wijnjewoude. Uitermate mooi weer en een strak veld met daarnaast ook nog supporters langs de lijn. De mensen langs de lijn zagen direct vanaf het begin een zeer eenzijdig spelbeeld. Het was zowaar eenrichtingsverkeer naar de goal van ODV toe. Hoe anders was dat de voorlopende seizoenen waarbij Marum 4 zich met name in de verdedigende stellingen bevond. Wellicht dat u al op de hoogte was maar deze oudgedienden hebben vorig seizoen besloten dat het tijd was om een treetje lager (lager kan volgens mij niet) in de 6e klasse te gaan voetballen. En dat was geen onverstandig besluit gezien het vertoonde spel. In de eerste helft hebben we Auke (4x), Jacco (2x) en Niels in kansrijke posities gezien maar de scherpte was er nog niet bij de heren. Wel een speciale vermelding voor Jacco die een gat zag in de ODV-stellingen en penetreerde als was het een lieve lust. Het overzicht van Floris zorgde dat Jacco op maat werd bediend. Maar als zo vaak stierf de aanval in schoonheid. In het hoofd van Jacco wil het allemaal nog wel maar Mark is een half uur op zoek geweest naar de bal die ruim over werd gepegeld.

Onze kanthalven op hun beurt bewezen hun waarde. Erik op links en Erwin op rechts zwieberden de ene na de andere voorzet voor het vijandelijke doel. Beckham was er niks bij. Waar Erik op de achterlijn zelf nog werd gepoort deelde Erwin er nog lekker twee panna’s uit.

ODV stelde daar bar weinig tegenover. Er mocht zelfs geen enkele kans worden genoteerd! Slechts tweemaal wisten ze de bal in de 16 te krijgen maar dat kan je dan vergelijken met basketbal waarbij je met geluk het achterbord weet te raken.

Na een minuut of twintig raakten de eerste tankjes op z’n retour. Mohammad, Mark en Niels hadden de tank nog vol en konden lekker aan de bak. Gert, Erwin en Roel mochten even aan de zuurstoftank.

Overigens is het zeker het vermelden waard dat Niels weer terug is na een ingrijpende operatie. We zijn blij dat hij weer kan ballen. En dat deed hij niet onverdienstelijk, integendeel. In minuut 30 was er weer een mooie voorzet vanaf links waarna Niels “maar” twee meter van de kruising wegbleef. Sommige van ons staren dan direct naar beneden als ze de term “kruising” horen. Ik zal in het midden laten wie ik daar mee bedoel!

In ieder geval bleef het wonder boven wonder bij de brilstand in de eerste helft.

De tweede helft gaf verrassend genoeg een heel ander spelbeeld. ODV had de schroom van zich afgeworpen en kwam daar waar het kon in ons 16 meter gebied met de bal en een ODV speler erachter! Marum ging wel door met aanvallen maar had de restverdediging niet goed op orde.

Bij zo’n uitbraak was de nog niet ter sprake gekomen Jasper van plan om de bal eens een flinke hengst te geven. Dat ging op zich nog wel ware het niet dat de spits van ODV hierin werd meegenomen. Helaas voor ODV werd hen de penalty niet toegekend door onze scheids. We mochten ons hierna even achter de oren krabben en van geluk spreken.

In de 55e minuut een gamebreaker. Na een overtreding van de nummer 7 van ODV die hierna geel ontving mocht hij gaan douchen na nog een gele kaart, dus rood, commentaar op de leiding zullen we het maar op houden. Hierna was het nog vrij simpel voor Marum maar de restverdediging was wel ietsje wakkerder geworden. Auke en Niels deden hierna de eerste verwoede pogingen om toch de 1-0 op het bord te krijgen. Auke raakte hierna nog de paal, een schot van Roel werd vakkundig gepareerd door de ODV-sluitpost en ook Jacco deelde in de malaise door op de 5 meter lijn geheel vrijstaande de bal alleen maar te schampen met z’n voorhoofd.

20 minuten voor tijd was onze Erwin weer opgeladen. Waar hij de eerste helft heel goed speelde, na 20 minuten werd gewisseld en na de rust tot dit moment werkelijk waar geen een bal aankwam (droog veld man, jaja Erwin), kwam er ineens dynamiet uit zijn rechterschoen, buitenkant rechts welteverstaan. De witte Socrates Auke wist deze voorzet op waarde te schatten en kopte naar beneden de bal achter de keeper. Eindelijk 1-0 na een dik uur voetballen.

Tot slot mochten we de 2-0 ook nog maken. De verse Damian stoomde op langs de rechterlijn en bediende Erik met enig fortuin. Na een dribbelactie van Erik was daar in de korte hoek een gaatje te vinden waarbij de eindstand werd opgemaakt.

Een mooi begin van het seizoen. Maar waar hebben we nu naar gekeken?

De eerste helft vergat Marum zichzelf te belonen door legio kansen/mogelijkheden niet te verzilveren. De tweede helft was een stuk minder van kwaliteit. De tandem, Rinze en Afram hadden in de 1e helft alles onder controle mede door het inschuiven van Jacco of Floris waardoor er op het middenveld altijd een mannetje vrij was. Dit fenomeen was in de tweede helft zoek waarbij we werden geholpen door de scheidsrechter die een rode kaart uitdeelde.

Het begin is er maar we zijn er nog niet!

Ook nog een huishoudelijke mededeling, tot nader te bepalen tijd zullen er alleen verslagen van de thuiswedstrijden gemaakt worden.

MVP :

Klaas Tjalsma, 1e helft geheel foutloos en alle duels gewonnen van zijn directe tegenstander. Tweede helft verplicht wissel waarbij de restverdediging niet op orde was. Dan moet je mij er maar niet uithalen wist hij te vertellen na de wedstrijd!!!!!

De Zwarte Parel

Scoreverloop:

70’           1-0           Auke van der Vlugt (Erwin Bandringa)
75            2-0           Erik Grovenstein (Damian Solorz)

Statistieken na 1 gespeelde bekerwedstrijd :

Torschützenkönig :  

  1. Auke van der Vlugt 1x
  2. Erik Grovenstein 1x

Assistkönig :

  1. Erwin Bandringa 1x
  2. Damian Solorz 1x

MVP  Ranking :

  1. Klaas Tjalsma 1x
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!