Marum 4, doorstarten@ - sv Marum

Sponsors

Marum 4, doorstarten@

Marum 4

0 - 1

VV Opende 3

47'
... (lob)

Competitie

Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 3 37

Datum

16 september 2023 14:30

Scheidsrechter

L. Vogelzang

Accommodatie

Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B
9363EH
MARUM
tel. 0594-642163

Het is alweer twee weken geleden dat het 4e van Marum ODV aan de bekerkar mocht binden. Die lijn werd vorige week doorgezet door het verrassend sterke Waskemeer 6 eveneens aan diezelfde kar te binden door met 1-3 te winnen. Een uitslag die niet was verwacht aangezien dit team voornamelijk uit jonge adonissen bestond.

Dus mochten we vandaag de derde bekerwedstrijd spelen tegen onze buren uit Opende, Opende 3 welteverstaan. Bij winst of gelijkspel een extra weekend voetbal. Bij verlies mogelijk een extra vrije zaterdag!

En de “R” mag dan alweer in de maand zitten, van herfstperikelen was vandaag totaal geen sprake. Wel een droog veld, een lekkere temperatuur en de daarbij behorende zon. Scheidsrechter Vogelzang gelaste dan halverwege elke helft ook een drinkpauze in. Nee, dat ging gewoon met water en dus niet met bier!

Vorige week sprak ik over terugkerende spelers die in het verleden ook voor ons team of voor Marum hebben gespeeld. Uiteraard horen daar ook Jacob Beijmers en Aalt Brouwer bij. Jacob Beijmers die jaren het doel verdedigde bij Marum 1 en Aalt Brouwer die jaren bij Opende heeft gevoetbald. Tja, als je bent geboren bent in Opende dan speel je ook voor Opende! Maar na jaren in Marum te hebben gewoond heeft Aalt dan toch voor het geel-zwarte tricot gekozen. Helaas een tijdje uit de running geweest maar als Opende naar Marum komt dan gaat er toch wat borrelen en was het vandaag de rentree van onze Aaltmanak!

Tot mijn verbazing vond ik in de dug-out een half elftal aan wisselspelers aan. Met name Vos was getergd dat hij op de bank was geplaatst na een welverdiende vakantie. Getergd? Hij was gewoon pissig, tja dan moet je je vakantie ook voor de start van het seizoen plannen en niet op een of andere berg in Italie mooie foto’s gaan sturen naar de voetbal groepsapp!!!!!

Wissels :

Maxamed (Mo), Ronald, Guillermo, Aalt, David en Damian

                                                  Jasper    

 

Roel                                          Floris                                        Jorn

                                                  Jacco

                                                                                                                      

Anco                                         Sjouke                                      Erik

                                                                                        

                                                  Niels

                                   

                        Auke                                         Arnold

Marum begon voortvarend aan de wedstrijd en kreeg direct in de 3e minuut al een opgelegde kans door een verkeerde pass in de defensie van Opende. Het was Arnold Boekema die de bal zomaar in de voeten kreeg gespeeld en direct van een meter of 13 wel hard op goal schoot maar die werd gepareerd door de bij de pinken zijnde keeper van Opende.Opende stelde daar in de 5e minuut direct een messcherpe counter tegenover ware het niet dat onze keeper ook bij de pinken was en een zeker lijkend doelpunt tot corner verwerkte. Dikke prima voor deze redding van Jasper.
Marum was de bovenliggende partij en beheerste het 1e derde en 2e derde deel van het veld. Waar het vaak stokte was het laatste derde deel van het veld. Dat was de verdienste van Opende die de gelederen goed gesloten hield. En als we er al enigszins doorkwamen dan was er altijd wel een been, buik of rug dat in de weg stond.

Na een pass van Auke op de snelle Erik was er een tweede mogelijkheid tot doelpunt maar net naast de verkeerde kant van de paal. Eigenlijk gebeurde er verder net niks tot minuut 25 waarin we maar liefst 5 wissels aan het publiek mochten presenteren tijdens de eerste drinkpauze. Niet leuk meer om dat te moeten bijhouden. In ieder geval was het wel nodig want 25 graden is best warm als je zo oud bent. De mini break, deed ons goed waarin we een serie mogelijkheden/kansen wisten te noteren. In de 35e minuut een prima voorzet van David vanaf links die door Arnold naast werd geschoten. Kort daarop een supervoorzet van Damian vanaf rechts die Guillermo nog wel wist te raken met een snoekduik maar een prooi werd voor de keeper. En vlak voor rust een corner van ons die door Arnold bij de 1e paal bijna werd binnen gewerkt.Kortom, het laatste zetje ontbrak steeds om de score open te breken.

Dan maar na rust en dat leek ook zo te gaan gebeuren ware het niet dat onze aanval werd afgebroken en Opende wederom een van zijn gevaarlijke counters plaatste. En eigenlijk waren we daar in de eerste helft al voor gewaarschuwd want Opende brak de score open met een fraai gechipte bal over de uitkomende Jasper heen. Daar kon Jasper niet veel aan doen maar de afmaak was zeer fraai te noemen. En zo ging er wederom een oeroude voetbal wet in werking. Valt de goal niet aan de ene kant dan wel aan de andere! Marum had daar direct een antwoord op kunnen geven via Floris die een afgeslagen corner vol op zijn pantoffel nam. Als ie dan zit is het een wereldgoal maar zoals zo vaak wordt het een bal hoog over. U raadt al wat resultaat was? Minuut 63 was denk ik het nog wel het beste moment. Vosje had met veel gevoel vanaf de rechterzijde van het veld de bal achter de Opender muur geplaatst waarbij Auke 1 op 1 met de keeper kwam. De pijp was echter leeg en er volgende een makkelijk op te rapen bal voor de sluitpost van Opende. Overigens een zeer degelijke sluitpost. Marum kwam daarna goed weg na de zoveelste counter waarbij een kopbal onze deklat nog raakte. Even daarna stuitte Erik alweer op de keeper van Opende. Maar Opende wierp de schroom wat meer en meer van zich af en werd wat brutaler naarmate de wedstrijd vorderde. Wederom werden we gered door het aluminium door een schot op de paal en ik heb me laten vertellen via de vingertoppen van Jasper. Onze sluitpost hield ons dus in de wedstrijd.
Hoogtepunt was uiteraard 10 minuten voor tijd dat Aalt dan eindelijk zijn opwachting mocht maken tegen zijn oude club waarbij hij zijn geliefde sport weer mocht bedrijven. 3 balcontacten en geen balverlies, 100% score!

Na de wedstrijd bekroop mij het gevoel dat we er een beetje ingetuind waren. Opende had ons de hele wedstrijd laten komen en energie laten verspillen. Met een strakke defensie wist men ons het scoren te beletten en anders hadden ze nog een prima keeper op goal staan. Bij balverlies onzerzijds werd het strijdplan van Opende meerdere malen ontvouwd. Counteren en dat deden ze meer dan prima. Een van deze counters deden ons de das om. Ook al zijn we een geroutineerd team, wederom een lesje geleerd.

De vrouwen thuis zullen blij zijn want de mannen hebben een extra vrij weekend!

De Zwarte Parel

MVP : Aalt Brouwer, fantastische rentree!

Scoreverloop:

47’           0-1           Opende

Statistieken na 3 gespeelde bekerwedstrijden :

Torschützenkönig :  

  1. Erik Grovenstein 3x
  2. Auke van der Vlugt 1x
  3. Arnold Boekema 1x

Assistkönig :

  1. Erwin Bandringa 1x
  2. Damian Solorz 1x

MVP  Ranking :

  1. Klaas Tjalsma 1x
  2. Aalt Brouwer 1x
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!