Marum 4, Topper tegen Waskemeer! - sv Marum

Sponsors

Marum 4, Topper tegen Waskemeer!

Marum 4

3 - 3

Waskemeer 5

8'
10 (intikker)
16'
43'
... (intikker)
55'
... (schot)
Klaas Tjalsma (scrimmage)
94'

Competitie

6e klasse 16

Datum

14 oktober 2023 14:30

Scheidsrechter

L. Vogelzang

Accommodatie

Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B
9363EH
MARUM
tel. 0594-642163

Daar zijn we weer. Helaas kon er van de vorige thuiswedstrijd geen verslag gemaakt worden vanwege de Marun. Ondergetekende en de helft van ons team waren druk aan het helpen om dit jaarlijks terugkerende evenement in goede banen te leiden. Alles voor het goede doel!!!!!!!

Enfin, voor vandaag hebben we een heuse topper voor u in de aanbieding. En met de topper bedoel ik de nummer 1 tegen de nummer 2. Voor aanvang van deze wedstrijd hebben beide ploegen alle cijfers precies in balans. Te weten 3 wedstrijden, 9 punten, en een doelsaldo van +8. Hoe bedenk je het. Als er gekozen zou moeten worden tussen een van de teams zou dat dan gaan op basis van Financial Fair Play? Of wellicht de grootte van de selectie want die winnen wij ook. Na een aantal afzeggingen omdat er toch genoeg waren vond ik om half drie nog steeds vijf man op de bank die allemaal eager waren om te mogen gaan spelen.

Helaas voor deze mannen waren zij deze keer de pisang dankzij onze bondscoach Jacco, waarbij wel moet worden opgemerkt dat hij zichzelf ook op de bank had gezet maar daarover later meer.

Wederom fantastisch weer maar volgens menig liefhebber was dan wel weer het gras te lang wat het pasen wat moeilijker maakte. Maar dat mocht de pret niet drukken. Na de nodige voetbalhumor floot onze arbiter van dienst, de heer  Vogelzang, stipt om half 3 af voor deze heuse topper.

Allereerst krijgt u van mij de opstelling met daarnaast als vaste vlaggenist, Aalt Brouwer

Wissels :

Guillermo, Roel, Jacco, Erik en Damian

                                          Jasper    

 

Mark                                 Floris                                    Klaas

                                           Gert                                                                                                                          

Anco                                 Sjouke                                  Martijn

                                          Arnold

                     Auke                                        Niels

 

Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat Waskemeer hier niet voor een punt kwam. Onze gasten toonden een iets hoger tempo en werklust dan hun gastheren. Maar hoe gek het ook klinkt, Marum bleef wel aardig op de been in de eerste vijf minuten. Dat werd al anders in minuut 8 waarbij de nummer 10 en aanvoerder (collega van Rinze) de 0-1 al binnen kon tikken. Een aardige voetballer met een immens loopvermogen zou later blijken.

We konden dus alweer in de achtervolging.

Marum mocht al vrij snel vanaf links een corner nemen die helaas doorschoot op de vrijstaande Anco die er maar weer eens een zwieper uitgooide op het blonde hoofd van onze Socrates. Maar deze had zijn vizier nog niet op scherp en kopte naast het doel.

Bijzonder moment was dat Sjouke balletje balletje besloot te spelen waarvan hij even moest herstellen! De bank lag in een deuk.

Gert deed vandaag ook mee en toonde zich eveneens eager want een penetratie van achteruit leverde direct gevaar op voor het doel van Waskemeer. En zoals elke voetballer weet kun je wachten op gevaar voor je eigen doel als er eentje aan het penetreren is geweest. Gelukkig hebben we Floris nog met zijn uitschuifbenen die ternauwernood de counter neutraliseerde met een ultieme sliding nabij ons vijf meter gebied en hij wist zo een zekere goal te degraderen tot corner.

Na een kwartier was Marum warmgedraaid. Opeens hadden we het op de heupen en ging de bal van voet tot voet met 1 keer raken. Sjouke was daarbij de leverancier van een geweldige pass door de verdediging van Waskemeer en voor Niels was het een koud kunstje om het leer tegen de touwen te schuiven, 1-1.

Waskemeer had een klein uppercutje gehad en hield zich nu vooral bezig met het controleren. Ze hadden al vrij veel energie in het begin van de wedstrijd gestopt en gingen een versnelling lager spelen op eigen helft. Wel met de bedoeling om counters te benutten. Maar het middenstuk van de 1e helft kabbelde een beetje voort met weinig input voor een verslag. Tien minuten voor rust nog wel een mooie aanval met een voorzet van Erik en een kopbal naast van Socrates.

Zo rustig als het even was, zo tumultueus waren de laatste minuten voor rust. Waskemeer noteerde in zeer korte tijd een aantal mogelijkheden. Een afgeslagen bal uit een corner werd overgeschoten, een hoge stuitbal werd naast gewerkt en de mannen van Marum leken met hun hoofd al in de kleedkamer te zitten.

In the dying seconds before half time werd de bal toch iets te heet voor onze sluitpost die pardoes de bal voor een Waskemeerse kick neer wist te leggen, wat resulteerde in de voorsprong voor Waskemeer, 1-2 dus.

Genoeg reparatiewerk voor onze bondscoach in de rust dus.

Helaas sorteerde dat nog geen effect in het begin van de tweede helft want 10 minuten na rust stonden we ineens met 1-3 achter na een goed schot van Waskemeer. Nu had Marum even 8 tellen nodig om bij te komen.

Guillermo dacht een wereldgoal te maken na een uur spelen maar zijn snoekduik was tevergeefs.

In de tegenstoot was het Jasper die ons behoedde voor een nog grotere achterstand door een 1 op 1 te winnen.

Het middengedeelte van de tweede helft kon het alle kanten op gaan. Beide ploegen wisten kansen dan wel mogelijkheden te creëren. Roel met een schot naast de goal, Damian door een lastig schot met stuit die met moeite werd weg gebokst door de keeper van Waskemeer. Maar Waskemeer toonde zich ook gevaarlijk met hun counters.

Onze scheidsrechter was ondertussen duidelijk niet voor een theekransje gekomen en sommeerde de vlaggenist van Waskemeer om niet te gaan staan kletsen met de wissels maar gewoon serieus met zijn vak bezig te zijn!!!!!

Marum was inmiddels een beetje hersteld maar was nog een beetje groggy. Je kent het wel, nog 5 minuten te spelen en je hebt je er eigenlijk al bij neergelegd dat je gaat verliezen. Met 1-3 op het scorebord is dat misschien wel logisch. Maar een of andere Erik dacht daar een beetje anders over. Zijn ziedende schot bracht ons op 2-3!

Het kan nog? Misschien nog een punt?

Diep, maar dan ook echt diep in blessuretijd was Erik het nog steeds niet eens met de stand. En na een fase van opportunistisch spel van Marum pompte hij de bal er nog maar eens in vanaf links. Het resultaat was dan ook dat Waskemeer de bal niet weg kreeg uit het vijf meter gebied met als een gevolg een kolderieke scrimmage.

Jullie mogen drie keer raden wie de bal eveneens op kolderieke wijze in het doel wist te werken?

Jammer, 3x mis. Het was de man die in de eerste helft voor zijn doen ook al te vaak over de middenlijn ten strijde wist te trekken. Klaas Tjalsma was het feestvarken van de middag met de 3-3 als eindstand.

Uiteindelijk een terechte stand mag ik wel zeggen. Beide ploegen toonden aan te willen winnen en zoals het verslag al laat zien hebben ze daarvoor beide genoeg kansen gecreëerd. In fasen was dan de ene ploeg bovenliggend en vice versa. Allebei de ploegen hebben nu 10 punten en Grootegast wist zijn wedstrijd te winnen en volgt op 9 punten. Na de herfstvakantie treden we aan in en tegen Zuidhorn, de huidige nummer 4 van de ranglijst.

De Zwarte Parel

MVP : Sjouke, fantastische assist, schakel tussen verdediging en middenveld. Maar bovenal “The man with balls of steel”!!!!!!!

Scoreverloop:

8’              0-1           Waskemeer
16’           1-1           Niels Veenstra (Sjouke Brandsma)
43’           1-2           Waskemeer
55’           1-3           Waskemeer
85’           2-3           Erik Grovenstein (dribbel)
94’           3-3           Klaas Tjalsma (scrimmage)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!