Marum 4, Nat, Natter Natst! [18-11-2023] - sv Marum

Sponsors

Marum 4, Nat, Natter Natst! [18-11-2023]

Marum 4

1 - 4

FC Assen 4

Jacco Strik (penalty)
16'
50'
FC Assen (lob)
52'
FC Assen (intikker)
72'
FC Assen (hakje)
89'
FC Assen

Competitie

6e klasse 16

Datum

18 november 2023 14:30

Scheidsrechter

L. Vogelzang

Accommodatie

Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B
9363EH
MARUM
tel. 0594-642163

Het is echt hardstikke herfst vandaag. Rijdende naar de club moest ik denken aan stadions als “de Koel” of het oude stadion van NEC met die nare sintelbaan er omheen, “de Goffert”!

Sommigen van ons kennen dit laatste stadion nog wel om onze ouderdom nog maar eens te benadrukken. Als het echt slecht weer was wilde je daar echt niet voetballen.

De herfst ,die nu toch echt los is gebarsten, laat zich niet alleen aankondigen door slecht weer. Je ziet het ook vaak aan de spelersaantallen. Waar ik normaal een breed gevulde bank aantref was het nu betrekkelijk rustig op onze reservebank. Desalniettemin, niet minder gezellig.

Dat komt ook door een tweetal geblesseerde spelers. Erik had last van weet ik niet en Arnold was door zijn vrouw op de “hak” genomen!!!!!!!!

Vorige week werden op onze eerste verliespartij getrakteerd door V.V. Westerkwartier. Het was onterecht volgens velen omdat we beter waren? Anyway, je kunt dit nog onder de noemer “derby” scharen maar dat was dan ook het enige excuus. We staan voor deze wedstrijd dus nog 3emet op de eerste plek Grootegast en op de tweede plek Waskemeer. De achterstand is nog maar 2 punten dus dat mocht vandaag zeker niet verder oplopen.

Wissels :

Guillermo, Roel, Gert en Damian

                                             Jakob     

 

Mark                                    Floris                                Arnoud

                                              Klaas                                                                                                                       

Anco                                     Ruurd                             Guillermo                                                                                  

                                              David

                         Auke                                    Jacco

Onder de leiding van onze inmiddels vaste arbiter van dienst Lodewijk Vogelzang mochten we beginnen tegen FC Assen. Aftasten was het devies van beide ploegen die elkaar verkenden middels de bekende plaagstootjes. Even kijken waar we de tegenstander pijn kunnen doen. U begrijpt, het was het middenveld waar het meeste voetbal plaats vond.

Toch mocht Jacco doorbreken in het hart van de Asser defensie maar kwam net een teenlengte te kort en wipte de bal wel over de keeper maar ook over het doel heen. Een corner was de beloning.

Wat opviel bij Assen dat ze behoorlijk snelle jongens op de flanken hadden geposteerd. Handige jongens ook waarvan de linkerflank aanvaller na een doorbraak Jakob mocht testen. Jakob won deze strijd met vlag en wimpel en had de bal klemvast. Even later precies hetzelfde recept, wederom Jakob die in de modder helemaal in zijn element was, gezien het feit dat hij verschillende survival runs op zijn naam heeft staan.

Toch was er door Assen geen rekening gehouden met Guillermo die in het strafschopgebied de bal vol op de handen van de tegenstander wist te deponeren. De scheidsrechter moest er even over nadenken maar wees toen gedecideerd naar de stip. Wel werd er nog tegen de scheidsrechter aangepraat maar die hield voet bij stuk, er was immers toch geen VAR aanwezig. Normaliter neemt onze Witte Socrates dit soort schnabbels voor zijn rekening maar dit keer was het onze directeur Jacco die aan mocht leggen voor dit buitenkansje.

Heel nonchalant stuurde hij de keeper de linkerhoek in en schoot de penalty heel erg netjes doch rustig in de rechterhoek waarbij de 1-0 genoteerd kon worden.

De voorsprong was gerealiseerd maar we waren wel een beetje gewaarschuwd voor hun snelle voorhoede. Het helpt ook niet als Floris en David kort achter elkaar de bal schlemielig verspelen op het middenveld. Wederom een doorbraak die door David wel zelf werd hersteld door de inzet tot een corner te degraderen.

Na een half uur spelen hadden we ineens een staking aan de broek. Scheidsrechter Vogelzang was het gepraat van FC Assen meer dan zat en besloot er een punt achter te zetten en deelde daarbij ook een gele prent uit aan de “prater” van FC Assen. We konden dus vroeg douchen?

Maar een lekkere bak warme koffie en een stevig gesprek met beide aanvoerders leidde ertoe dat we 10 minuten later weer konden ballen. De KNVB werkt bijzonder snel in Marum want de uitgedeelde gele kaart was alweer geseponeerd! Dit kon de “prater” wel waarderen en hij trakteerde onze arbiter op een ferme handdruk. Daarna ging het spel heen en weer. Kopkansje voor Floris (naast), een gevaarlijk rollertje voor onze goal langs. Wel zag ik nog een fantastische sliding van Roel Dijk, het opstaan kon eigenlijk niet de schoonheidsprijs verdienen want hij stond weer op als een Bambi op heel er glad ijs. U weet wel, die foto met X-benen.

bambi.jpeg

Vlak voor de echte rust was er een slechte kaats van Auke in de middencirkel waarbij FC Assen wederom een bliksemaanval opzette doordat ze de 2e bal wonnen. Maar wederom was het Jakob die daar niet mee akkoord ging.

De thee is geweest, de beentjes weer een beetje opgewarmd en we wagen ons aan deel 2 van dit gevecht. FC Assen kwam zeer fel uit de kleedkamer en hield ons op onze eigen helft. Er werd door onze gasten behoorlijk op het rempedaal getrapt. Erg kort na rust hadden ze al hun eerste corner te pakken die goed door ons werd afgeslagen. Maar de afvallende bal werd door Assen op het doel afgevuurd en via een of ander lichaamsdeel tot een lob omgevormd waar Jakob dit keer geen antwoord had met de 1-1 als gevolg.

FC Assen rook bloed en ging voor het welbekende wielercredo, er op en er over. En dat deden ze dan ook behoorlijk soepel. Nog geen 2 minuten later was het ineens 1-2. Een lage voorzet vanaf rechts werd door Assen op waarde geschat en werd simpel binnen geprikt middels een intikker vanaf de 5 meter lijn.

De stemming op de bank werd er niet beter op en het weer zeker niet want het begon al te schemeren.

We misten op dit moment van de wedstrijd stootkracht naar voren toe waardoor we niet aan aanvallen toe kwamen. De goed ingevallen Afram wist zich met nog een half uur op de klok nog door de defensie te wurmen maar middels vasthouden werd hij gestuit waarop een er een terechte gele kaart werd getrokken. Maar in de 10 minuten die volgenden konden we ook tegen de 10 van Assen geen vuist maken om de gelijkmaker te maken.

Het was vooral FC Assen dat aan de bal was. Nadat FC Assen weer compleet was en weer met elf man op het veld stond was er een afgeslagen corner die opnieuw werd ingebracht en alla Ronald de Boer met de hak werd binnen getikt. Was het bij de 1-2 al niet gebeurd dan was het met deze 1-3 zeker wel gebeurd. In de dying seconds werd het zelfs nog 1-4 want kort daarna floot dhr. Vogelzang dat het welletjes was voor vandaag.

Een terecht verliespartij als je het mij vraagt. In de eerste helft waren we aan elkaar gewaagd maar de tweede helft was geheel voor onze gasten die dan ook terecht de 3 punten in de tas mee naar huis mochten nemen.

De Zwarte Parel

MVP : Jakob stond een puike partij te keepen. Hij hield ons lang op de been met zijn goede reddingen.

Scoreverloop:

16’           1-0           Jacco (penalty)
50’           1-1           FC Assen
52’           1-2           FC Assen
72’           1-3           FC Assen
89’           1-4           FC Assen

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!