TEAMINDELINGEN JEUGD SEIZOEN 2024 – 2025

28 mei 2024 14:00

Welkom bij SV Marum - Waar spelplezier, opleiding en prestatie samenkomen!

Bij SV Marum geloven we dat de jeugd de toekomst heeft. We streven ernaar om een juist evenwicht te vinden tussen prestatiedrang en recreatiebehoefte, waarbij we alle leden de kans willen geven om op hun eigen niveau te voetballen. In het komende seizoen zullen veel spelers mogelijk hun vertrouwde omgeving achterlaten en nieuwe vriendschappen kunnen sluiten. Het is een idealegelegenheid om nieuwe vrienden en vriendinnen te maken! Hoewel sommige spelers teleurgesteldkunnen zijn als ze niet bij een bepaald team worden ingedeeld, leert de ervaring ons dat deze teleurstelling snel verdwijnt. De spelers voelen zich al snel thuis in hun nieuwe team.

De afgelopen maanden hebben de technische commissie jeugd en trainers intensief samengewerk om tot een (concept) teamindeling te komen. Een indelingscommissie heeft alle teams geobserveerd tijdens trainingen en wedstrijden. Indien nodig is er aanvullende informatie ingewonnen bij de
trainers/leiders van de betreffende categorie.

Bij de indeling hanteren we als uitgangspunt dat er bij de gehele jeugdafdeling, met uitzondering vande kabouters, O7, O8 en O9, geselecteerd wordt. Er kan echter een uitzondering worden gemaakt alsdit de balans in een team verstoort. Op individueel niveau kan een speler daarom toch in een hoger
of lager team worden geplaatst. Voor de O7,O8 en O9, waar de instroom van nieuwe leden vaak het grootst is voor aanvang van de competitie, is er nog geen definitieve indeling gemaakt. In de onderbouw tot en met O12 is het seizoen opgesplitst in 4 fasen, 2 in het najaar en 2 in het
voorjaar. De indeling kan per fase veranderen, waardoor er mogelijk een herindeling plaatsvindt. Herindeling is een optie.

Bij de meisjescategorieën hebben we komend seizoen teams in de leeftijdsgroepen MO12,MO15, MO17 en MO20. Vanwege de aantallen in de verschillende leeftijdsgroepen is het niet mogelijk gebleken om in de tussenliggende categorieën te spelen.

Bij alle selectieteams (O13-1, O15-1, O17-1 en O19-1) hebben we komend seizoen grote selecties. Wekelijks zullen enkele spelers van de O13-1/O15-1/O17-1 worden aangewezen om met het 2e team mee te spelen. Verder is er bij de O13-1 een luxe probleem qua keepers. Hier zal voor aanvang van de competitie een keuze in gemaakt worden.

Het maken van een goede teamindeling is elk jaar een uitdaging. Naast het rekening houden met voetbaltechnische en sociale aspecten om tot een evenwichtige indeling te komen, waarbij trainers en leiders een belangrijke rol spelen, zijn er soms creatieve oplossingen nodig vanwege de aantallen
per leeftijdscategorie. Mocht er onverhoopt iemand ontbreken in de indeling, neem dan direct contact op per e mail met de jeugdcommissie: [email protected].

Bezwaren tegen de indeling kunnen tot 4 juni per e-mail worden ingediend bij dezelfde jeugdcommissie.

Met sportieve groet, Namens de technische commissie en de jeugdcommissie

indeling_2024_2025-01.png
indeling_2024_2025-02.png
indeling_2024_2025-03.png