Sponsors

Walking Football straks ook bij SV Marum

15 december 2021 20:45


Met de uitbreiding van Walking football wil SV Marum ook de 55-plussers (zowel mannen als vrouwen) de mogelijkheid bieden om op een laagdrempelige manier hun favoriete spelletje te kunnen spelen.

Rob Assink en Piet van Til gaan met ondersteuning van Koert Biermann deze tak promoten en opstarten. In nov./dec. 2021 zouden we met een selecte groep van 20 personen vier try-out trainingen houden, echter vanwege de corona maatregelen is dit niet doorgegaan. 

De bedoeling is om eind februari/begin maart van start te gaan met een kick-off. We zijn met de Oldstars van FC Groningen in gesprek gegaan en hebben tevens een training bezocht. Zij zijn de ambassadeurs van het Walking Football in de provincie Groningen en hebben aangegeven ons te willen ondersteunen bij de opstart.

Wat is walking football?

WalkingFootball01.jpg Walking football is een uit Engeland overgewaaide langzamere variant van voetbal. Lichamelijk contact, het maken van slidings, rennen en sprinten is verboden. Dit om blessures te voorkomen. De bal mag niet boven heuphoogte komen. Er wordt op een aangepast veld met kleine doeltjes zonder keeper gespeeld. De training bestaat uit een warming up, oefenvormen en wordt afgesloten door een partijtje.


Kernwaarden
De kernwaarden van walking football zijn: verantwoord bewegen, sociaal contact, ontmoeten, plezier. Het belangrijkste doel is om 55-plussers bij elkaar te brengen en ze via walking football aan het sporten en bewegen te krijgen. Deelnemers worden actiever, hun leefstijl verbetert en hun gezondheid neemt toe. Met walking football wordt de fitheid gestimuleerd. Walking football is voor iedereen, ook 55-plussers die nooit aan voetbal hebben gedaan kunnen meedoen.

Trainingen
Om iedereen in de gelegenheid te stellen om te trainen zal er 2x per week worden getraind, t.w.: een nog nader te bepalen doordeweekse dag en op de zondagmorgen. 

Aanmelden of meer informatie, neem dan contact op met:
Piet van Til, tel. 0658959873
Rob Assink, tel. 0651628759
Mailen mag ook: WF@svmarum.nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!