Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

SV Marum - Hardegarijp, eindstand 1 - 1, Marum krijgt te weinig, Hardegarijp kleurt rood.

Onbekend

Marum verspeelde in deze "mouwen-opstroop-partij" 2 kostbare punten. Met name in de tweede helft waren er voldoende kansen om de overwinning over de streep te trekken. Wederom zorgden een aantal blessure's ervoor dat Marum niet volledig kon aantreden en wellicht dat ook andere zaken nog een rol speelden. Tsja en dan blijft voetbal simpel de belangrijkse bijzaak in het leven.

De openingsfase was voor de bezoekers. In de 5de minuut werd er rakelings overgeschoten door de bezoekers, maar Tom van Kammen besloot dit in de negende minuut te beantwoorden met een afstandschot welk helaas hetzelfde lot onderging. In de 20ste minuut volgde een fraaie voorzet van Tom Boezerooij welke bijna ingekopt werd door Jasper Siepelinga, die echter een paar centimeter te kort kwam. Tot aan de 33ste minuut hadden de Friezen het initiatief, totdat een lange bal Tom Boezerooij bereikte, maar de keeper, althans zo leek het,zou redding kunnen brengen. Dit schatte Tom ook zo in en was alweer aan het teruglopen, echter bij het achterom kijken bleek dat de keeper wel heel veel problemen met de controle had, waardoor Tom de bal hem kon ontfutselen en de 1 - 0 op het scorebord bracht.

Bij aanvang van de tweede helft leek Marum de touwtjes in handen te nemen, maar hier namen de "Griepsters" geen genoegen mee. Rick Snip, die de eerste plaatsvervangende keeper Bas Markus goed verving, moest zich tot het uiterste inzetten om een afstandschot uit het doel te houden. In de 67 minuut een fraai staaltje techniek van Daniel Laturiuw die de bal  met buitenkantje rechts net niet in de goal wist te krijgen. In de 68ste minuut volgt een verre uitgooil van de bezoekers, waarbij Ralph Wietses de bal handig in het doel weet te werken en hiermee de stand op 1 - 1 bracht. Een typische RalphWietses-goal hoor ik een Marum-supporter(!) zeggen. Hierna volgden nog een aantal kansen voor de bezoekers, waarvan 1 via de kruising over ging. De Marumers probeerden er nog een slotoffensief uit te persen, maar Hardegarijp wilde het punt veilig stellen en daarte waren blijkbaar alle middelen geheiligd. Eerst werd Oldewarris door Miftari in kansrijke positie onderuit geschoffeld en moest er met rood af. Snel hierna beging de aanvoerder van de bezoekers een zware overtreding op Boezerooij. Ver van te voren was al aan te zien dat deze meneer maar 1 ding in gedachten had: mijn tegenstander elimineren. Gelukkig lukte dit niet helemaal, maar het scheelde niet veel. In plaats van een donkerrode kaart kreeg hij slechts zijn tweede gele en mocht ook vertrekken. Tussen deze beide veldverwijderingen door kreeg Oldewarris nog 2 kansen om de geelhemden de volle buit te bezorgen, echter ook nu stond het vizier niet voldoende scherp.

Komende zaterdag moeten de mouwen alweer omhoog voor de wedstrijd Veenwouden SC - Marum, aanvang half 3.