Marum periodekampioen ondanks gelijkspel

Datum

16 november 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Na de winst van vorige week op concurrent PKC, kwam het team van Niezemuller met veel zelfvertrouwen aan in buurtdorp Leek. Marum moest het opnemen tegen Vlug En Vaardig 4. Eenmaal in de kleedkamer bleek de kledingtas zoek te zijn. Zonder ook maar iets te zeggen zat de zondebok al in de auto terug naar Marum om de tas bij mamlief op te halen. Ondertussen kwamen de uitslagen van de concurrenten binnen op de voetbalapps, Grijpskerk krijgt een pak slaag van PKC (5-0), terwijl 't Fean niet verder komt dan een gelijkspel tegen Kollum (1-1). Door deze uitslagen op andere velden mocht Marum zich al periodekampioen noemen voordat de aftrap tegen VEV plaatsvond. Tegelijkertijd was de wedstrijd van vandaag een uitgelezen mogelijkheid om uit te lopen op de concurrenten en goede zaken te doen voor het kampioenschap. Onder het genot van heerlijke hits van de Jamaicaan Jean Paul zat iedereen geduldig te wachten totdat de kledingtas weer terecht was. Na zo'n 20 minuten werd de zondebok onder luid applaus van het team weer verwelkomt.

Om 15:00 werd er afgetrapt op de betonplaten. Het kunstgrasveld dat zo'n 11 jaar oud is, is aan vervanging toe op z'n zachtst gezegd. Na enkele tellen spelen kwam de bal ongelukkig op (naar eigen zeggen) de borst van de Marumse rechtsback Matthijs. Vanuit andere gezichtsvelden leek het op een handsbal en na appèl van VEV, besloot de scheidsrechter een penal toe te kennen. 1-0, keeper Rickert had geen antwoord op de inzet vanaf 11 meter. Hierna barste het Marumse geweld los, VEV werd geen moment rust gegund in de opbouw. De storm van Marum zette gelijk zoden aan de dijk. Blastoise Elshof brak door na een pass vanuit het middenveld en hij bleek niet zelfzuchtig. Na zijn breedtepass kon Kuiper rustig binnen schuiven, 1-1. De 1-2 leek enkele tellen later ook al in de maak, maar het doelpunt van Kino, op aangeven van Money afgekeurd wegens vermeend buitenspel. De VEV'er met de vlag in de hand schroomde vandaag niet om deze veelvuldig in de lucht te steken. Desondanks kon de tweede goal van Marum niet lang uitblijven. VEV kon niets anders dan de lange bal spelen op hun grote sterke spits, die heerlijke duels uitvocht met Cappie Anton.

Enkele minuten later viel dan alsnog de 1-2 voor Marum, een knappe dribbel van Kuiper waarmee hij de verdedigers van VEV het bos in stuurde en zelf kon aanleggen voor de 1-2. Marum kreeg de mogelijkheden om uit te lopen naar een 1-3 voorsprong, maar de kansen resulteerden helaas niet in doelpunten.

Rust.

Na een iets te koude thee in de rust stonden beide teams weer klaar op het veld voor de tweede helft. Marum begon sterk in de tweede helft met veel balbezit en zocht de goal van VEV weer op, maar opnieuw werden dit geen doelpunten. En de ongeschreven voetbalwet die inhoudt dat als je zelf de kansen niet afmaakt, dan scoort de tegenstander, was ook vandaag weer van toepassing. Het was VEV dat in de 55e minuut, vanuit een corner de lange spits bediende en op goal kopte, waardoor keeper Rick kansloos was: 2-2. De Marumse equipe ging vervolgens weer op zoek naar de voorsprong en met invallers Tjallerd Sillypants en Badr Bron kwamen er nieuwe aanvallende kwaliteiten in de ploeg. Badr en Kuiper werden aan de zijkant vaak gezocht in de diepte, maar werden vaak afgevlagd door vermeend buitenspel. Vlak hierna was het VEV dat weer op voorsprong kwam. Door balverlies op het middenveld en een snelle steekpass kwam de spits 1 op 1 met de keeper Rick en met dit koud kunstje wist hij wel raad: 3-2. Met nog een kwartier te spelen kon Marum niet anders dan volle bak naar voren, op zoek naar de gelijkmaker. De nodige risico’s werden genomen en dit pakte goed uit. Het gewenste doelpunt viel uiteindelijk vlak voor tijd. Weer was het Kuiper die de bal achter de keeper werkte, na een goede strakke voorzet van Elshof. In de resterende minuten wist Marum het net niet voor een vierde keer te vinden, waardoor 3-3 de eindstand betekende. Ondanks enige teleurstelling over het resultaat van vandaag, werd er gezamenlijk nog een klein biertje gedronken op het behaalde periodekampioenschap.

Volgende week staat er opnieuw een uitwedstrijd op het progamma. Deze keer wordt er afgereisd naar Oostwold. Daar wordt om 12:50u afgetrapt tegen Pelikaan S. We hopen dit wederom met zoveel mogelijk supporters te doen, dus wees welkom om mee te reizen.