Scheidsrechter

Andree Grondsma

Accommodatie

Onbekend

Na onze overwinning op Helpman twee weken geleden, een hoogvlieger, wachtte ons vandaag de koploper VVK 3. Onze eerste wedstrijd van het seizoen was tegen onze gasten van vandaag. Op het kunstgrasveld in Groningen openden we het seizoen met de brilstand. Was het toen nog aftasten nu weet iedereen waar hij staat. VVK dus bovenaan en wij in de middenmoot. Met VVK en ook runner up Lycurgus op het programma kunnen wij nog van betekenis zijn in de titelstrijd tussen deze twee titanen. Vorige week moesten beide clubs nog tegen elkaar en werd er door Lycurgus gewonnen met de minimale stand, 1-0. Een koploper dus die net een dreun te verwerken heeft gekregen. Kansen?

Wie het ook zij, wij willen onze wedstrijden altijd winnen, ondanks de aangeboden kratten bier voordat de wedstrijd was begonnen. Voordat er een wedstrijd mogelijk is was er toch wel het nodige te doen om een volwaardige selectie neer te zetten. Er waren nogal wat afwezigen vandaag. Hattu (geblesseerd), Strik en van der Vlugt (vonden vakantie ook belangrijk) en Jorn (Tour of duty, Vietnam). Echter waren daar de mannen Vos en Dongstra om ons uit de brand te helpen en konden we met 11,5 man starten onder de bezielende leiding van Andre Grondsma.

Allereerst maar eens naar de opstelling.

Klaas

Mark                          Gert                        Floris                 Aalt
(Erwin B)                                                                              (Bert)

Afram                                     Arnold                                  Martijn

Anco                                       Ronald                                  Daniel

De eerste minuten was van beide kanten aftasten. Even kijken wat we vandaag voor vlees in de kuip hebben! Daar waren we beide al snel achter. VVK bleek een combinerende ploeg te zijn dat de bal via verzorgd positiespel ons trachtte uit te spelen. Maar dat spelletje licht ons wel, sterker dat is wel iets waar we graag ons eigen positiespel tegenover zetten. Dus zo ontspon zich een gelijkwaardige 1e helft waarbij speldenprikjes van beide kanten werden uitgedeeld. VVK kwam tot afstandsschoten waarbij de bal meer naast of over ging. Daniel Dongstra benutte zijn snelheid voluit maar stuitte op de sluitpost van VVK. Klaas moest in zijn domein ook een aantal keren handelend optreden zonder al teveel moeite. Na circa een dikke 20 minuten was er een prima pass van Afraham, op de diepgaande Daniel. Wederom op snelheid wist hij de keeper dit maal wel te verschalken en konden we onze voorsprong noteren tegen de koploper, 1-0! Zou Marum kunnen stunten tegen de mannen uit Groningen? Maar Marum kon de voorsprong niet lang koesteren. 5 minuten na onze goal stond het alweer 1-1. Een prima voorzet van VVK werd op waarde geschat en koppend tegen het net geduwd. Jammer maar gezien het verloop van de wedstrijd wel terecht. Helaas werden er al snel een beroep gedaan op onze spaarzame wissels. Bert moest de geblesseerde Aalt vervangen, de knie was in het gras blijven steken. Behalve de feiten hierboven genoemd kon ik niet veel optekenen over de eerste helft. Het was een middenveld wedstrijd waarbij er af en toe uitbraakjes waren.

Zo konden we dus de pauze aanvaarden. Na de pauze werd onze laatste joker ingezet. Erwin kwam in het veld voor de naar Schiermonnikoog vertrekkende MP shirthustler. Ik denk dat VVK toch met het nodige zweet tussen de billen naar Marum was gekomen. Die angst begon men in de tweede helft van zich af te werpen. Marum werd almaar verder terug gedrongen en kwam sporadisch nog van eigen helft af. Maar als dat gebeurde was het direct gevaarlijk. Vos wist via een magische sprint de directe tegenstander voor te blijven. Echter was de afronding dermate dat hierdoor niet de voorsprong genomen kon worden. Aan de andere kant werd de druk op onze verdediging steeds heviger. Maar de mannen stonden goed en er konden alleen schoten over of naast genoteerd worden en anders stond Klaas er wel. Na een dik uur spelen was er een goede aanval van onze kant met als beoogd eindstation Afram die echter de kans om zeep kon helpen. Wat doet hij ook in de spits zou je zeggen? Dit was kans nummer twee en in kansen lagen wij voor op VVK ondanks dat VVK een nadrukkelijk veldoverwicht wist te creëren. 20 minuten voor tijd was er opzienbarende wissel binnen het veld. De met de kuit kampende Floris trok het keepersshirt van Klaas aan. En Klaas nam andersom Floris zijn positie in. Floris wist zich te onderscheiden als keeper en moest meerdere malen optreden. Ook in 1 op 1 situaties was hij de tegenstander de baas. Toch moest hij uiteindelijk capituleren bij een corner een daaruit voortvloeiende scrimmage, 1-2. En dan ook nog vlak voor tijd waardoor er geen tijd meer was om e.e.a. te corrigeren. Het had nog erger kunnen worden. Een vermeende (verdediging, 3 man hand in de lucht) buitenspel waarvoor door Aalt keurig niet werd gevlagd (zeer sportief) werd ook door Floris geneutraliseerd. Over de hele wedstrijd genomen was VVK de betere ploeg, echter in kansen hadden we ze das om kunnen doen. Maar ja, als dit, als dat……… daar hebben we een kastje vol van. En zo konden we in een zeer sportieve en lekkere wedstrijd de warme douche op gaan zoeken.

Wederom is er een fotoverslag op de site!

De Zwarte Parel

MVP : niet nodig bij verlies

Scoreverloop :
20’ 1-0 Daniel Dongstra (Afram Elias)