Appie van de Naald

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Vorige week een meer dan plezante bekeroverwinning op de oude makkers van Gert Heuker geboekt (zie fotoverslag Haulerwijkse Boys 2). Dusdanig dat het scorebord het niet meer aankon en we virtueel een 10-2 overwinning boekten. En dat met een volle ziekenboeg! Theo, Gerard en David bedankt voor de inzet nog! We bekeren dus door en kunnen 19 november een wereldreis maken naar Delfzijl om daar de krachtmeting aan te gaan met de lokale bierbroeders. Ik hou u uiteraard op de hoogte.

Het schijnt tegenwoordig normaal te zijn om op de training je team of anders gezegd trainingsmaat voor de wedstrijd te elimineren. Zo werd Marius vorige week getrakteerd op een paardenkus van Ronald Vos. Afgelopen donderdag werd de net weer herstelde Aalt hoogstpersoonlijk terugverwezen naar de ziekenboeg door Auke middels een aanslag op eerstgenoemde zijn knie! We gaan zien wie er aanstaande donderdag het slachtoffer gaat worden.

Voor vandaag nog 4 man in de ziekenboeg. Gert (anusruptuur), Aalt (kniefractuur), Arnoud, (liesfractuur), Klaas (meniscusfractuur) en eigenlijk ook Anco (spookfactuur). Daarnaast was Menno afwezig waardoor Johan zijn zoveelste rentree kon maken. Bert zat planning technisch ff in de knel met zijn eigen team als leider.

Allereerst maar eens naar de opstelling.

Johan

Jorn                                                 Floris                                  Ewoud

Anco                         Afram                               Arnold            Martijn

Erwin

Marius                              Jacco

Wissels ; Auke & Mark

Ok, de tegenstander dan maar! Wij hadden Stadspark in een andere setting verwacht, namelijk jonger. Ten opzichte van vorig jaar stond hier een midden twintig team op ons menu, vorig jaar was dat nog 20-!Alleen maar beter want hoe ouder ze worden hoe minder hard ze gaan, wij kijken hierbij vooral naar onszelf.Onder de bezielende leiding van Appie van der Naald starten we even voor half drie op een heerlijk vochtig veld, geen wind en een waterig zonnetje.

Jacco was vandaag wederom aanvallend ingesteld en herhaalde zijn trucje van 3-5-2. Is dat nou zo verstandig vraagt u zich af tegen de nummer 2 van dat moment? Dat was het. Floris genoot van het feit dat de tegenstander een beetje in paniek was omdat er volgens Stadspark helemaal niks klopte van hun veldbezetting. Een weifelende Stadspark spits als gevolg die maar mee ging zakken. Koren op onze molen want dat maakte dat het achterin weer wat makkelijker werd voor ons. Ik kan u melden dat het achterin vlijmscherp stond, elke fout zou dodelijk zijn. Jorn, Floris en Ewoud stonden met de messen tussen de tanden te verdedigen en neutraliseerden menig aanvalsstoot. Dit gaf ons middenveld en aanval de gelegenheid om rustig onze plannen uiteen te zetten. Kortom wij hadden de touwtjes in handen.

Na een minuut of 20 was het Ewoud die de zwervende Erwin in de gelegenheid stelde om werkelijk een wereldgoal in het netje te leggen. Erwin doet weer van zich spreken, niet alleen op de assistlijst maar ook op de topscorerslijst.

Lekker beginnetje, alleen werd dat beginnetje een nieuw begin. Nog geen 10 minuten later was het alweer 1-1. Een werkelijk fabuleuze goal die na een redding van Johan middels een Pencak Silat move door een oosters lijkend type van Stadspark vanuit liggende positie werd afgemaakt. Ik kan er vanuit een verslaggevers positie eigenlijk alleen maar van zeggen dat dat een knappe actie was.

Tussendoor nog wel mogelijkheden, Assist van Anco op Marius die de bal via zijn hoofd net over getikt ziet worden door de keeper. Marius nog een keer maar door matig aannemen geneutraliseerd door de verdediging van Stadspark.

Daarentegen had Stadspark ondanks ons veldoverwicht nog wel op voorsprong kunnen komen door een hard schot op de paal die achter Johan langs uit het doel werd geslingerd, daar kwamen we goed weg!

Na een dikke 40 minuten een vrije trap vanaf rechts, lekker voor de goal geslingerd op het koppie van Floris die hem teruglegt op Marius, die hem op zijn beurt ietwat belabberd teruglegt op Arnold net buiten de zestien. Arnold kan hem dan ook niet lekker raken en produceert een rare zwabberbal die wordt ontvangen door Auke op de vijf meter lijn. Niet gedekt kan deze de 2-1 aantekenen. Koelbloedig afgemaakt door onze blonde Socrates! Ik kan u natuurlijk ook een perfecte aanval voorschotelen maar daar doen wij niet aan. Uiteindelijk gaat het erom dat de bal in het netje ligt.

Rust! Jacco komt er weer in samen met Mark voor Anco en Marius. Mark komt in de driemans defensie, Ewoud schuift een positie op en Martijn verhuist naar rechtshalf. Ook ditmaal benadrukt Jacco het feit dat we bereidheid moeten blijven tonen om voor elkaar te werken.

Wij beseffen ons dat Stadspark de tweede helft gaat komen om de achterstand goed te maken. En zo geschiedde! Er scheen bij de tegenstander wel enig voetbalintellect aanwezig te zijn. De linies lagen korter op elkaar bij de tegenstander waar wij enige moeite mee hadden. Onze driehoek op het middenveld begon ook te haperen, Arnold liep er enigszins mank bij. Het was zaak om na de rust deze rush te doorstaan. Het werd echter een rommelige fase van onze kant. Het duurde dan ook niet lang dat de stand gelijk getrokken werd na een goede aanval van Stadspark. Het werd een beetje tegenhouden en we konden eigenlijk alleen maar de lange bal hanteren. Helaas was het met name Jacco die de diepe ballen steeds over de achterlijn zag verdwijnen. We zaten nu in een middenveld slag. Marius kwam erin voor de geblesseerde Arnold. De krachten begonnen nu bij beide ploegen wat weg te ebben. Stadspark werd wat minder enthousiast en wij konden in die fase wel leven met een gelijkspel tegen de nummer 2. Echter, er zat nog wat in het vat voor ons. Zo’n 10 minuten voor tijd kwam daar de toverdoos van de scheidsrechter om de hoek! Een aanvallende actie van Erwin scheerde voorlangs bij het doel van Stadspark. Waar iedereen de bal volgde besloot de arbiter tot het geven van een penalty. Achteraf was het terecht, mede beaamd door de tegenstander. Socrates benutte het buitenkansje en bracht ons weer op voorsprong naar 3-2 met nog 10 minuten te spelen. Echte kansen kwamen er niet meer voor beide ploegen en we konden de 3 heerlijke punten bijschrijven.

In kansen uitgedrukt was een gelijkspel wellicht terecht. Overall denk ik een terechte overwinning van onze kant. We gaan als nummer 3 het weekend in nadat wij de nummers 1,2 en 3 partij hebben gegeven. We mogen dus zeker niet klagen en doen lekker mee. Kanttekening is dat er onder ons nog ploegen zijn die 1 a 2 wedstrijden moeten inhalen maar we krijgen nu ploegen die onderin meedoen of in de middenmoot. We weten dat als je van de kleintjes wint je hele leuke zaken zou kunnen doen.

Nog zes wedstrijden tot de winterstop en dan weten we waar we staan in deze competitie.

De Zwarte Parel

MVP  : Jorn Dolstra, ik heb gezien; tomeloze inzet, vlijmscherpe tackles, menig kopduel en aanvallende intenties. Allemaal voorafgegaan door ook nog eens scherpe trainingen. Kortom unaniem MVP!

Scoreverloop :

20’ 1-0 Erwin Bandringa (Ewoud van der Schaaf)

30’ 1-1 Stadspark 4

40’ 2-1 Auke van der Vlugt (Arnold Boekema)

70’ 2-2 Stadspark 4

80’ 3-2 Auke van der Vlugt (penalty)