Marum blijft ook tegen Wykels Hallum thuis ongeslagen, eindstand 2 - 1

Datum

21 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vooraf stonden beide ploegen op 7 punten op een gedeelde vierde plaats.Het was dus de vraag wie zou gaan aanhaken bij de top  of wellicht naar beneden zou moeten gaan kijken.

Marum pakte de zaken energiek op en zette de tegenstander vast op de eigen helft. Wel was het oppassen want de counters van de Wykels werden snel uitgevoerd en via hun rappe voorhoedespeler kregen ook zij de nodige kansen. In de 21ste minuut verzond Marc Oldewarris, uitgeweken naar de rechterkant, een fraaie voorzet, die zowel door Jorrit Jonkman, als Joeri Schuiling gemist werd. Hier had meer ingezeten. In de counter wist de tegenstander bijna de openingstreffer aan te tekenen, de bal ging echter rakelings naast. Dat Marum slechts 2 x het net wist te vinden was volledig aan hen zelf te wijten deze middag. In de 25ste minuut wederom een gevaarlijke  counter van de Friezen,die ook deze keer niet omgezet kon worden in een doelpunt. Twee minuten later alweer een kans, ook deze keer de bal naast. In de 31ste minuut, een vrije trap net buiten de 16 genomen door Daan Assink wordt door hem in de rebound over geschoten, nadat in eerste instantie de bal afgeketst was op het lichaam van de tegenstander. In de 43ste minuut wederom een fraaie voorzet van Marum, deze keer van Joeri Schuiling die Marc Oldewarris wist te vinden en deze wist af te ronden met een fraaie, strakke kopbal. Op slag van rust 1 - 0 voor Marum. Het had nog mooier kunnen zijn als Jorrit Jonkman in de 45ste minuut, alleen afgaand op de keeper, er 2 - 0 van had gemaakt, echter deze kwam goed uit zijn doel en pareerde de bal met verve. Zo brak de rust aan met een 1 - 0 voorsprong van de Marumers en kon de tegenstander nog altijd hopen op een goede afloop.

In de tweede helft probeerden de Hallumers het initiatief over te nemen en wisten de Marumers terug te dringen op de eigen helft. Dit bracht met zich mee dat de Marum-voorwaartsen meer ruimte kregen en dat er kansen gecreerd werden. In de 46 minuut ging Joeri Schuiling alleen op de keeper af en had Marum toen al in veilige haven kunnen  brengen. Ook deze keer bracht de keeper redding. In de 51ste minuut schoot Jorrit Jonkman, na een korte snelle draai gevaarlijk op de goal, de keeper wist de bal naast te kijken. In de 67ste minuut een splijtende dieptepass op "pitbull" Latu, die alleen op de keeper af mocht gaan. Zou het hem dan eindelijk gaan lukken? Het was hem in ieder geval van harte gegund. Ook deze middag weer hardwerkend en niet te beroerd om het vuile werk op te knappen, kortom een sterkhouder. Echter………….ook hij wist de bal niet voorbij de keeper te krijgen. In de 68ste minuut stoomde Frank Terpstra  gevaarlijk op en met een subtiele steekpas lanceerde hij Joeri Schuiling die deze keer wel het geluk mee had en de 2 - 0 liet aantekenen. Joeri Schuiling: "ik voelde geen enkele twijfel en wist zeker dat hij er in zou gaan. Dit moest ook wel want ik had al eerder 1 op 1 met de keeper gestaan en wist hem er toen niet voorbij te krijgen", aldus de in de basis gestartte speler. Het is te hopen dat Joeri de focus weet vast te houden dan zullen er vast nog vele basisplaatsen volgen. De Wykels beseffen dat er iets moet gebeuren en creeren iets wat op een slotoffensief lijkt. In de 71ste minuut weet de Marum-keeper een kopbal met een katachtige reactie tegen de lat te werken, die vervolgens over gaat. In de 86ste minuut weet Stefan Homsma dan toch de 2 - 1 te maken, een mooie voorzet weet hij vlekkeloos in te koppen. Dan wordt het toch nog een  spannende slotfase, waarin op kansrijke positie, een vrije trap mag worden genomen. De Friezen weten de bal niet tussen de palen te schieten, waarna de scheidsrechter de wedstrijd naar het einde fluit.

Na 5 speelrondes is Marum terug te vinden op een fraaie vierde plaats met 10 punten. Volgende week  wordt afgereisd naar Opeinde alwaar de degens gekruist dienen te worden tegen ONT. Wellicht kan "Edje" van der Molen dan weer wat minuten maken.

28 oktober: ONT - Marum, aanvang 14.30 uur, er zijn nog kaarten…………………