Datum

26 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vorige week geen verslag van ons gezien? Dat klopt,  dat was er ook niet! Vorige week werd er onterecht verloren van de runner up in onze competitie, ODV 2. Waar een gelijkspel op zijn plaats was geweest ging onze gastheer er met de drie punten vandoor.

Afgelopen donderdag zouden we aantreden tegen Blue Boys, ware het niet dat onze gasten voor de derde keer wilden afbellen om wedstrijd te verplaatsen naar 9 juni!!!!!

Dat werd ons te gortig, in mei voetballen ala maar juni? Er werd ons een reguliere 3-0 overwinning voorgespiegeld op de app maar tot onze verbazing zagen wij op voetbal.nl een 2-2 staan. Wij dienen alsnog een behoorlijk woordje met de wedstrijdsecretaris te spreken kan ik u wel vertellen.

Dan over naar vandaag. Aangevuld met jong grut in de vorm van Ramon Carneiro, Jesper Schurer en de benjamin van vandaag Pieter Kok konden we op een kokend Marumnello starten tegen Buitenpost 4. Dit seizoen hadden wij nog niet degens met elkaar gekruist en vandaag zou dat dus voor het eerst zijn (volgende week nog een keer).

Helaas Pindakaas geen scheidsrechter in velden of wegen te bekennen. De nog niet herstelde Jacco nam tot aan de waterpauze de honneurs waar. De net met zijn team kampioen geworden Mark Pomper zou het daarna overnemen. Gefeliciteerd Mark met je meiden! Klasse!

Om half drie dus starten onder een behoorlijk heet zonnetje. Beide teams waren vanaf het begin rustig aan het opstarten. De welbekende Sjaak Zwart die het walking football beoefend, had hier niet misstaan. Marum pakte als eerste het initiatief en was steeds een stapje eerder bij de bal. Dat resulteerde ook in druk naar voren waar Buitenpost niet echt veel tegenoverstelde. Echte kansen leverde dit dan ook nog niet op.

Nou ja in minuut 5 konden we een slap aftreksel noteren van de omhaal van Ronaldo, de hoofdpersoon een paar divisies lager heet dan Hans! Minuut 7 een verder prima voorzet van Anco maar een slappe kopbal van Auke. Vangballetje!

Dan minuut 20, een foutje van Jorn middels een terugspeelbal naar een aantal grassprieten werd een startsein voor zijn directe tegenstander. Speedy Gonzales was er als de kippen bij en draaide het gas van zijn brommer vol open. Zelfs een tackle van achteren door Jorn kon hem niet stoppen. De rechtsbuiten van Buitenpost behield het overzicht en paste de bal naar de linkerzijde waarna Pieter pas moest buigen na een eerste redding. De rebound was hem te machtig en we konden in de achtervolging.

Maar we hadden vrij snel een antwoord voor Buitenpost in de 25e minuut. Een voorzet van Arnoud op Auke tussen de penaltystip en de 5 meter lijn had eigenlijk direct een teruggelegde bal op Arnold moeten worden waarna deze had moeten afronden. Dat is wat in het boekje staat! Wij hebben echter Auke en die denkt overal anders over. Eerst wat rotzooien met zijn direct tegenstander en als het dan niet lukt om zelf te scoren dan toch de bal maar afgeven op Arnold. Red je er maar mee! En dat deed Arnold dan ook heel erg goed. Hij wist zich langs een aantal benen te wurmen vuurde een schot/pass af en wie stond daar om de bal over de doellijn te pissen? Juist onze witte Socrates met de 1-1. Tot aan de rust gebeurde er vrij weinig. Een superstrakke voorzet van onze linkerflank door Jesper werd niet door Auke op waarde geschat en belandde in de bak “wat als ik......”. Wel een goede rol voor Pieter, onze goalie van vandaag die vlak voor rust nog een prima redding maakte en zo een 1-2 voorkwam.

Rust met een graadje of 28 op de teller.

Wij noteren minuut 56. Een actie van Jesper die vanaf de linkerkant naar binnen snijdt en gedecideerd in de kort hoek afrond voor de 2-1. En ook wel verdiend naar mijn mening. Geen assist bij dit doelpunt overigens. In mijn notulen kan ik geen actie’s meer vinden van Buitenpost en ik moet dan ook geheel de eer naar ons team schuiven dat vanaf minuut 65 tot 75 wel vier doelpunten wisten te creeeren.

Het festival werd in de 65e minuut geopende door onze Afram die 3-1 maakte met een schotje waar niemand meer op rekende. Geen assist bij dit doelpunt overigens. Daarna in minuut 72, een goede onderschepping van Hans na een foute pass van de keeper. De geheel vrijstaande Auke werd door Hans niet gemist waarna Auke simpel kon binnen tikken voor de 4-1.
Minuut 74, ik was nog aan het notuleren voor het vorige doelpunt maar ik heb me laten vertellen dat Auke werd ingespeeld door Afram waarna een doelpunt uit de draai volgde.
Het slotakkoord van deze 10 minuten was voor de man die hem startte, Afram Elias. Een schot vanaf de zestien werd niet eens meer bedoken door de Buitenposter sluitpost.

De arbiter van dienst, Pierreluigi Colina, voelde de wedstrijd goed aan en besloot de wedstrijd een kwartier voor tijd de beeindigen waarna er lekker relaxed een kratje bier werd gedopt.

Lekker in de schaduw, dat wel!
Overigens kunnen wij u melden dat er voor volgend seizoen een oudgediende zijn come-back wil gaan maken en dat er ook al een andere speler is vastgelegd.
Ik laat u nog even in spanning wachten totdat de handtekeningen zijn gezet!

MVP SC Kootstertille :

Arnoud Guitoneau, je hoeft echt niet de beste te zijn maar als je het maar hard en vaak genoeg roept dan wordt je het wel een keer.

Scoreverloop:

20’ 0-1 Buitenpost

25’ 1-1 Auke van der Vlugt (Arnold Boekema)

56’ 2-1 Jesper Schurer (actie)

65’ 3-1 Afram Elias (scrimmage)

72’ 4-1 Auke van der Vlugt (Hans Wils)

74’ 5-1 Auke van der Vlugt (Afram Elias)

76’ 6-1 Afram Elias (Martijn Smid)