Scheidsrechter

Theo Beyert

Accommodatie

Onbekend

Zo dat was weer een tijd geleden zeg! 25 november was onze laatste wedstrijd en in de tussentijd zagen we vier wedstrijden worden afgelast. Tel daarbij op dat de KNVB het seizoen een maand later in het jaar start en je komt tot het schamele aantal duels van 8 gespeelde wedstrijden in een dik half seizoen. We zitten nog niet eens op de helft van de te spelen duels.

Triest in ieder geval.

Wat niet triest was vandaag, het aantal selectiespelers! 16 in totaal op vrijdagavond. Helaas moest Ewoud verstek laten gaan door de griep op de zaterdagochtend. Trek daar de meestal aanwezige Marius van af door een blessure. Trek daar nogmaals Afram Elias vanaf die dacht ik plan een dagje vrij. En tel daarbij de inmiddels gerevalideerde Aalt Brouwer weer bij op en je komt in een luxe positie terecht als leider met gewoon 14 man. Overigens reed Aalt Brouwer wel even de alternatieve Elfstedentocht op de Weisensee uit, 200K staat dan ook niet voor niets op zijn shirt als rugnummer!

Enfin, de schone taak lag bij Jacco om een evenwichtig team op te stellen om de gasten uit Oudwoude, WTOC 2, vandaag te verslaan. De heen wedstrijd werd met 0-3 gewonnen met een zeer makkelijke 1e helft maar een hele lastige tweede helft.

Onder de bezielende leiding van Theo Beyert konden we op een groen en geel veld het voetbal jaar 2018 openen! En dat deden we met verve! Marum liet achterin en op het middenveld zien dat de bal daar goed kan rollen en gaf WTOC het nakijken op dit vlak. Positiespel een dikke 8 in het begin van de wedstrijd. Arnold liet meerdere malen zien dat hij op het veld de kortste draaicirkel had. Hij draaide alsof het een lieve lust was. Niet onbelangrijk, de tegenstanders kregen daar geen vat op. In de 20e minuut de eerste mogelijkheid. Auke werd op randje zestien tegen de grond gewerkt op een goede positie voor een vrije trap. Hans dacht het klusje wel even te klaren met Elias en Hattu op de bank. Helaas, dikke naast. Volgende keer maar weer de oudgedienden Hans van Persie!

WTOC dat tot de 24e minuut nog niet echt van zich had laten horen kwam in de vorm van de rechtsback over de middenlijn. Waar je normaliter verwacht dat men de achterlijn gaat opzoeken pompte deze de bal in ons doelgebied. Dit onverwachte moment leverde de doorgekomen middenvelder aldaar heel wat vrijheid op daar onze Beuker hier niet op had gerekend. Gert kwam nog wel in de buurt maar via een van zijn lichaamsdelen was de bal onhoudbaar voor Menno Snip met 0-1 als gevolg! Dit was even een deksel op de neus na een goede openingsfase.

Ok, inhaalrace dus. Dat ging in principe ook wel goed maar de tegenstoot bij continue aanvallen is niet ons ding. De omschakeling was niet goed. Boekema die van nature al diep speelt is ons niet vreemd. Gert deed dat bij vlagen ook, maar tijdens zo’n vlaag zijn wij als ploeg niet voldoende gewapend tegen counters. Mijn devies zou dan ook zijn om altijd iemand op de 6 te laten spelen. Verbied hem (of haar) om over de middenlijn te komen.

Vlak voor rust werd ons spel ook wat minder verzorgd. Als je er rekening mee houdt dat je bijna 3 maand niet op een veld hebt gespeeld is dat niet eens zo raar. Een identieke situatie als de 0-1 leverde bijna de 0-2 op ware het niet dat Menno adequaat optradt. Dat was de 38e minuut en in de 40e minuut was het wederom Menno die de baas was in zijn territorium! Menno houdt ons vlak voor rust op de been. Kortom het had ook zo maar 0-3 kunnen zijn. Hans wist daar een schot tegenover te stellen maar deze ging recht op de keeper af. Wat ook op viel was dat Auke een beetje op een eilandje stond. Wel veel ballen op de helft van de tegenstander maar geen directe ondersteuning in de vorm van bijvoorbeeld een kaats of iets dergelijks.

Dachten we even alles op een rijtje te hebben gezet met de nodige wissels in de rust. Martijn, Jorn en Aalt erin, Anco, Mark en Arnoud eruit. Gelijk alweer een voorzet vanaf onze linkerflank waarna Menno weer de sterkste was in een 1 op 1.

Martijn deed gelijk leuk mee, een vrije trap van hem werd door de keeper over de lat getikt, de daarop volgende corner zonder resultaat.

Minuut 65, een lekkere steekbal van Gert. Minuut 68, Hans die een linie was gezakt speelt onder de middencirkel de gelegenheidsspits Jacco aan die Hans in de gaten houdt en hem weer terug bediend. Vrije doortocht en een koud kunstje voor ons ijskonijn met de 1-1 die dik verdiend was. Eindelijk de gelijkmaker en we waren klaar om nog meer te laten zien. Wij zagen Jorn ook uitstekend invallen en die liep te buffelen als in zijn good old days!

Jacco vulde de spitspositie zeer goed in. Trekken en sleuren maar hij ontpopte zich ook als een kapstok zoals bij Ajax wordt gevraagd van een centrumspits. Weer een lekkere steekbal op Aalt. Als Aalt de schaatsen onder had gehad was het een goal maar ja “als” ik heb er een kastje vol van.

Vijf minuten voor tijd was daar het moment van onze andere spits Auke. Man in de rug, armen breed uit en uit de draai schieten. Wat denkt u? Bal op de lat, via de keeper tegen de paal en alsnog in de handen van de sluitpost uit Oudwoude.

90e minuut! WTOC komt wederom via rechts over de middenlijn en rukt op naar de achterlijn waar het een prima voorzet produceert. Een der geel blauwen was net over onze 16 meterlijn gelopen en schiet de bal onberispelijk en tevens onhoudbaar in de verre hoek! Dit noemen ze dus de deksel op de neus, en hard ook. Er wordt niet eens meer afgetrapt.

Vanuit Marumer perspectief zou je denken, onverdiend. Zo voelde het eigenlijk ook wel. Maar nu ik de feiten op een rijtje zet mag je blij zijn dat alle kansen die we hebben weg gegeven niet in ons voordeel spreken.

Vandaag (17 maart) zou ik afreizen naar Drachten om wederom verslag te kunnen doen maar net terug van de griep leek me dat niet verstandig gezien de gevoelstemperatuur van -10. Helaas werd er met 10 man dik verloren.

Volgende week tegen de tegenstander waar we het laatst van hebben gewonnen op 25 november 2017, Kollum 3!
Mag het zo zijn?

De Zwarte Parel

MVP  : Menno Snip die ons vlak voor rust op de been hield! Klasse kerel!

Scoreverloop :
24’ 0-1 WTOC
68’ 1-1 Hans Wils (Jacco Strik)