Accommodatie

Onbekend

Marum - Loppersum, eindstand 1 - 2

Geldig doelpunt niet als zodanig gehonoreerd.

Na de onverwachte nederlaag tegen HFC '15 moest Marum het vandaag opnemen tegen koploper Loppersum, een van de betere voetballende ploegen uit klasse 3 C. Gelukkig zagen we Tom Boezerooy weer lopen, helaas wel als grensrechter, maar weer verder in zijn herstel gelukkig. Martijn Kuiper moest zich ook geblesseerd afmelden evenals Daan Assink die, die de afgelopen week getroffen werd door het "RM-virus", maar alweer in staat was om een(tweede) helft te voetballen.

In de eerste helft gebeurde er weinig(in tegenstelling tot de tweede) en was niet bepaald opwindend. In de 19de minuut strafte Jorrit Jonkman een fout in de verdediging af van Loppersum. Een lange bal werd niet goed verwerkt door de Lopsters en vervolgens had de spits van Marum niet veel tijd nodig om de bal achter de keeper ter krijgen. Een prachtige pegel! Het was echter 4 minuten later toen de stand alweer gelijk werd getrokken. Een vrije bal werd door keeper Beimers niet goed verwerkt, waardoor Peter Heeres makkelijk de gelijkmaker kon scoren, ruststand derhalve 1-1.

In de pauze even een kopje koffie en gezien dat de namen nu staan genoteerd bij de grote wandfoto. Zou het niet mooi zijn om deze mannen nog eens bij elkaar te laten komen en de foto nog een keer te nemen?

Na de pauze pakte Marum, net als de eerste helft trouwens, de zaken weer energiek op. Aan de inzet ligt het niet, misschien dat Marum zelfs af en toe wat meer rust in het spel moet aanbrengen, wachten op dat ene foutje dat misschien gemaakt gaat worden. In de tiende minuut is het raak en komt Marum op een 2-1 voorsprong. Een afstandschot van Marum ketste via onderkant lat achter de doellijn("wel een halve meter",aldus een getuige) het veld weer in. Alle Marumers keken naar de scheidsrechter die……………….niets deed. "Doorspelen", zei hij. Protesteren helpt natuurlijk niet, maar de 2-1 voorsprong was uitermate welkkom geweest voor de gehavende Marum formatie. De thuisploeg  ging door met aanvallen, maar verder dan een aantal schoten, die overigens makkelijk verwerkt konden worden door de keeper, kwam Marum niet. En als het doelpunt niet valt aan de ene kant dan valt hij…………juist, aan de andere kant. Twee Marum verdedigers zagen er niet goed uit, beiden kwamen naar de aanvaller toe(in plaats van 1, terwijl de andere rugdekking geeft), handig wist spits Jurna dit uit te spelen met als de 1-2 tot gevolg. Marum zette aan en stelde de keeper uit Loppersum op de proef, echter de bal wilde er niet in. Loppersum wist via een counter uit te breken, maar Noel Kailola leek als onder controle te hebben, hij rekende erop dat de keeper eruit zou komen. Dit gebeurde ook, maar niet in een tempo wat Kailola verwacht had. "Ik verwachte hem eerder en in een impuls greep ik de tegenstander bij de arm", bekende hij achteraf eerlijk. Een rode kaart viel hem ten deel en ook nog een penalty tegen. Deze werd overigens prachtig gestopt. Jacob Beimers ging met een katachtige reactie naar de linkerhoek en wist de bal uit het doel te boxen. Marum trok alle registers nog eens open , maar wist geen bres te slaan in de verdediging van de Noordgroningers, inderdaad een van de betere voetballende ploegen in deze klasse.

Marum staat nu vierde op de ranglijst met inmiddels 4 punten achterstand op Loppersum. Een heus gat is geslagen, maar de competitie is nog lang. Hopen dat we alle geblesseerden binnenkort weer terug hebben en succesvol de achtervolging kunnen inzetten.

A.s. zaterdag, 's middags 14.30 uur, Glimmen - Marum, er zijn nog kaarten………………..